Följ oss

Nyheter

DWS byter europeisk mid-cap ETF till ESG index och sänker avgifterna

Publicerad

den

Europe mid-cap ETF till ett som innehåller miljömässiga, sociala och governance (ESG) mätvärden samtidigt som det sänker avgifterna på produkten.

DWS kommer att ändra indexet för sin Europe mid-cap ETF till ett som innehåller miljömässiga, sociala och governance (ESG) mätvärden samtidigt som det sänker avgifterna på produkten. Från och med den 20 oktober har Xtrackers MSCI Europe Mid Cap UCITS ETF (XEUM) på 39,6 miljoner pund byta namn till Xtrackers MSCI Europe ESG Screened UCITS ETF. Dessutom har DWS mer än halverat den totala kostnadskvoten (TER) från 0,25% till 0,12%.

Istället för att spåra MSCI Europe Mid Cap-index kommer XEUM att replikera MSCI Europe Select ESG Screened index som erbjuder exponering mot de stora och medelstora aktierna som uppfyller vissa lägsta ESG-standarder. Det kommer att utesluta företag som är inblandade i kontroversiella vapen eller bryter intäktströsklar från aktiviteter inklusive tobak, konventionella vapen, kärnvapen, civila skjutvapen, termisk kol och utvinning av oljesand.

Företag som inte följer FNs Global Compact -principer eller som tilldelats ett MSCI ESG -betyg på CCC eller lägre kommer också att uteslutas.

XEUM kommer att engagera sig fullt ut i värdepappersutlåning med den tyska kapitalförvaltaren och tillägger att all säkerhet som den får från praxis kommer att uppfylla dess ESG -standarder.

”Ändringen av indexet föreslås som en del av företagets kontinuerliga granskning av sitt befintliga produktsortiment och på grund av ökad efterfrågan på ESG -kompatibla investeringar”, sade gruppen i ett marknadsmeddelande förra veckan.

”Därför anser styrelsen att det ligger i aktieägarnas bästa att omstrukturera ETFn för att återspegla indexet.”

Förra månaden lade DWS till ett ESG -filter till nio av sina europeiska ETF: er tillsammans med byte av indexleverantör från STOXX till MSCI. De blev de första ESG ETFerna i Europa som ägnade sig åt värdepappersutlåning.

I december förra året döpte emittenten om Xtrackers FTSE All-Share UCITS ETF (XASX) till Xtrackers MSCI UK ESG UCITS ETF under samma ticker.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *