Följ oss

Nyheter

DVY ETF 100 amerikanska högutdelande aktier

Publicerad

den

iShares Select Dividend ETF (NasdaqGS: DVY ETF) spårar ett utdelningsviktat index över amerikanska företag. Indexet väljer ungefär 100 aktier baserat på utdelningsavkastning

iShares Select Dividend ETF (NasdaqGS: DVY ETF) spårar ett utdelningsviktat index över amerikanska företag. Indexet väljer ungefär 100 aktier baserat på utdelningsavkastning från ett brett marknadsvärdeuniversum. Förvaltningskostnaden ligger på 0,39 procent per år.

DVY Factset Analytics Insight

DVY erbjuder exponering för det amerikanska utdelningsområdet som snedställs mot mindre företag som betalar konsekvent utdelning. Fondens utdelningsavkastning är i teorin åtminstone hållbar: DVYs metodik har en robust hållbarhetsscreening, utformad för att säkerställa att företag betalar stadig och stigande utdelning genom att använda femårig utdelningstillväxt, utdelningsgrad och betalningshistorikkriterier. REITs är tillåtna och aktier som gör nedskärningen är utdelningsviktade.

Varför DVY?

  1. Exponering för amerikanska företag med bred kapacitet med en konsekvent utdelningshistoria
  2. Få tillgång till 100 amerikanska aktier med 5-årsregister för utdelning
  3. Används för att söka inkomst

Investeringsmål

IShares Select Dividend ETF försöker spåra investeringsresultaten för ett index som består av relativt hög utdelning som betalas av amerikanska aktier.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för Dow Jones U.S. Select Dividend Index bestående av relativt hög utdelning som betalar amerikanska aktier. Fonden investerar i allmänhet minst 90% av sina tillgångar i värdepapper i det underliggande indexet och i depåbevis som representerar värdepapper i det underliggande indexet. Det underliggande indexet mäter resultatet för USA: s ledande aktier med utdelningsavkastning.

Handla DVY ETF

iShares Select Dividend ETF (NasdaqGS: DVY) ger exponering mot amerikanska utdelningsaktier. Det är en amerikansk ETF. Den finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i EWN. Till IGs ETF Screener.

Innehav

TickerNamnSektorVikt (%)
TAT&T INCKommunikation2.28
OKEONEOK INCEnergi2.27
MOALTRIA GROUP INCKonsumentvaror2.22
PPLPPL CORPUtilities1.95
PMPHILIP MORRIS INTERNATIONAL INCKonsumentvaror1.81
IBMINTERNATIONAL BUSINESS MACHINES COInformationsteknologi1.77
XOMEXXON MOBIL CORPEnergi1.67
PRUPRUDENTIAL FINANCIAL INCFinans1.62
PFEPFIZER INCHealth Care1.51
EIXEDISON INTERNATIONALUtilities1.47

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *