Följ oss

Nyheter

Du kan köpa amerikanska ETFer genom en CFD handlare

Publicerad

den

uropeiska investerare att handla ETFer hos sin nätmäklare, men det fungerar bra att göra det i form av CFDer. Du kan nämligen köpa amerikanska ETFer genom en CFD handlare

Även om stora delar av den amerikanska aktiemarknaden har stabiliserat sig finns det möjligheter på marknaden. Fler branscher startar nu långsamt upp efter Coronarestriktionerna, och hos många CFD handlare har traders fått upp ögonen för ETFer, börshandlade fonder. På grund av det regelverk som heter MIFID II är det inte möjligt för europeiska investerare att köpa amerikanska ETFer hos sin nätmäklare, men det fungerar bra att göra det i form av CFDer. Du kan nämligen köpa amerikanska ETFer genom en CFD handlare som till exempel CMC Markets.

Till skillnad från enskilda aktier ger amerikanska ETFer en bred exponering av såväl stora som små sektorer i USA. Vissa ETFer följer index som Nasdaq och S&P500 medan andra är sektorspecifika. Det finns dedikerade ETFer för sektorer som turism, ESG och bioteknik. Med fler än 1000 ETFer att välja mellan kan du som trader.

Vill du handla amerikanska ETFer? Exponerar dig för specifika sektorer på CMC Markets. Handla med fast courtage på 9 USD oavsett storlek och fem gånger hävstång utan innehavskostnader. Läs mer eller öppna demokonto här.

ETF-handelns möjligheter

Att handla med börshandlade fonder kan vara är en bra strategi om du har expertis inom ett specifikt område eller om du vill diversifiera din investering. Om du har kunskap om framtidens energikällor kan en position i Ishares ESG Select ge dig en koncentrerad exponering mot företag inom ESG. Teknik är en sektor som historiskt har överträffat andra sektorer och även här finns det många ETFer. Investera i delar av Nasdaq genom Ishares US TEchnology ETF, eller fokusera enbart på sektorer som 5G genom First Trust Index NextG ETF (NXTG) eller bioteknik genom Ishares Nasdaq Biotechnology.

Covid-19 har påverkat olika bolag på olika sätt. Vissa har upplevt att kassaflödet helt plötsligt har tvärnitat medan andra har upplevt en omsättningstillväxt för tjänster anpassade till ett samhälle i lockdown. Frågan som marknaden ställer sig är hur vägen ur krisen kommer att se ut – vilka företag som överlever och vilka som inte gör det. Med börshandlade fonder kan man förenkla problemet genom att vidga sin syn till hela sektorer istället för enskilda aktier. Istället för att köpa aktier i ett oljebolag fördelas både risk och potentiell avkastning mellan flera likartade företag inom oljesektorn.

Vill du handla amerikanska ETFer? Exponerar dig för specifika sektorer på CMC Markets. Handla med fast courtage på 9 USD oavsett storlek och fem gånger hävstång utan innehavskostnader. Läs mer eller öppna demokonto här.

Bra att veta om handel med ETFer

Det finns många fördelar med amerikanska ETFer – men också saker som du bör tänka på. Det pågående handelskriget mellan USA och Kina, det kommande presidentvalet och effekterna av Covid-19 gör framtidsutsikterna mer osäkra.

I allmänhet lönar det sig att vara påläst om de sektorer som du funderar på att ta en position i. Teknikbolag har ofta en hög prissättning och många investerare världen över ställer sig frågan om tillväxten kan fortsätta. Oljebolagens förmåga att anpassa sig till en grön utveckling är också avgörande för branschen på sikt. Sektorer som 5G och bioteknik har också företag som “satsar allt på ett kort” och antingen lyckas eller går under, det är vad man kallar binärt utfall.

CFDer är komplexa finansiella instrument och att investera i dem innebär en stor risk att snabbt förlorar pengar på grund av hävstången. många icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med dessa produkter som CFDer. Du bör överväga om du förstår hur CFDer fungerar och om du har råd att ta risken att förlora dina pengar.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *