Följ oss

Nyheter

Direxion stänger ned fem hävstångsETFer

Publicerad

den

Direxion stänger ned fem hävstångsETFer

Direxion stänger ned fem hävstångsETFer. Direxion, världens näst största utgivare av inverterade och hävstångs-ETFer meddelar att Direxion stänger ned fem hävstångsETFer. De aktuella ETFerna är alla av karaktären BEAR och har en hävstång på -3. Orsaken till att de likvideras ned sägs vara att de förvaltade volymerna är för låga för att täcka förvaltningskostnaderna.

Direxions rådgivare, Rafferty Asset Management, LLC, sade i veckan att de fem börshandlade fondernas oförmåga att attrahera tillräckligt med kapital gör att de kommer att likvideras.

De fem börshandlade fonder som kommer att likvideras är

Direxion Daily Brazil 3x Bear Shares (NYSEArca: BRZS)
Direxion Daily FTSE Europe Bear 3x Shares (NYSEArca: EURZ)
Direxion Daily Japan 3x Bear Shares (NYSEArca: JPNS)
Direxion Daily Korea 3x Bear Shares (NYSEArca: KORZ)
Direxion Daily Natural Gas Related Bear 3X Shares (NSYEArca: GASX).

Handeln med dessa ETFer på NYSE Arca kommer att upphöra den 23 september, och inga nya andelar kommer att emitteras. Den 29 september kommer dessa börshandlade fonder att likvidera sina innehav och dela ut dem till de andelsägare som inte löst in sina andelar.

Även efter nedläggningen av dessa fem börshandlade fonder har Direxion några av världens mest populära och omsatta hävstångs-ETFer, till exempel

Direxion Daily Gold Miners Bull 3X Shares (NYSEArca: NUGT)
Direxion Daily Financial Bear 3X Shares (NYSEArca: FAZ)
Direxion Daily Gold Miners Bear 3X Shares (NYSEArca: DUST),

Populärt instrument hos Nordnet

Det finns en variant av Direxion Daily Gold Miners Bear 3X Shares, som instället fokuserar på mindre guldprospekteringsföretag. Såväl BULL som BEAR varianterna av denna ETF, Direxion Daily Junior Gold Miners Index Bear 3X Shares och Direxion Daily Junior Gold Miners Index Bull 3X Shares har under de senaste månaderna varit bland de mest populära ETFerna att handla med hos Nordnet.

Ökar utbudet

Direxion har även ökat sitt utbud av icke-hävstångsprodukter, bland annat har förvaltaren lanserat Direxion Zacks MLP High Income Shares (NYSEArca: ZMLP) och Direxion iBillionaire Index ETF (NYSEArca: IBLN).

Förra månaden meddelade ALPS, iShares och Pimco de kommer att likvidera sammanlagt 26 ETFer. Arton av dessa börshandlade fonder förvaltas av iShares.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.