Följ oss

Nyheter

UPV ETF ger två gånger den dagliga utvecklingen på Europas aktiemarknader

Publicerad

den

ProShares Ultra FTSE Europe (UPV ETF) ger dagligen 2x exponering mot ett börsvärdevägt index som mäter aktieutvecklingen på Europas utvecklade marknader. ProShares Ultra FTSE Europe (UPV ETF), som handlas på NYSEArca, kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,95 procent.

ProShares Ultra FTSE Europe (UPV ETF) ger dagligen 2x exponering mot ett börsvärdevägt index som mäter aktieutvecklingen på Europas utvecklade marknader. ProShares Ultra FTSE Europe (UPV ETF), som handlas på NYSEArca, kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,95 procent.

UPV Factset Analytics Insight

UPV är designad för att användas som ett taktiskt verktyg för att göra en 1-dagars 2x-satsning på utvecklade europeiska aktier. Fonden följer specifikt den dagliga utvecklingen för FTSE Developed Europe All Cap Index, ett brett, börsvärdevägt index över värdepapper från Europas utvecklade marknader. Som en inriktad produkt med dagliga återställningar är UPV inte en köp-och-håll-ETF.

Som ett resultat kan den långsiktiga avkastningen variera avsevärt från det underliggande indexets avkastning på grund av daglig sammansättning. Fonden gjorde en mindre justering av sin exponering den 1 september 2016 genom att ändra sitt underliggande index till en all-cap-version, och därmed utöka täckningen till småbolagsutrymmet.

Viktiga överväganden

Denna hävstångsbaserade ProShares ETF strävar efter en avkastning som är 2x avkastningen av dess underliggande jämförelseindex (mål) för en enskild dag, mätt från en NAV-beräkning till nästa.

På grund av sammansättningen av dagliga avkastningar kan innehavsperioder som är längre än en dag resultera i avkastning som skiljer sig väsentligt från målavkastningen, och ProShares avkastning under andra perioder än en dag kommer sannolikt att skilja sig i mängd och möjligen riktning från målavkastningen. för samma period. Dessa effekter kan vara mer uttalade i fonder med större eller omvända multiplar och i fonder med volatila riktmärken.

Investerare bör övervaka sina innehav så ofta som dagligen. Investerare bör konsultera prospektet för ytterligare information om beräkningen av avkastningen och riskerna med att investera i denna produkt.

Vanliga användningsområden för förstorad exponering

Att söka förstorade vinster (kommer också att förstora förluster)

Att få en målnivå för exponering för mindre pengar

Övervikt ett marknadssegment utan ytterligare kontanter

Investeringsmål

ProShares Ultra FTSE Europe söker dagliga investeringsresultat, före avgifter och kostnader, som motsvarar två gånger (2x) den dagliga utvecklingen för FTSE Developed Europe All Cap Index®.

Fondsammanfattning

Fonden investerar i finansiella instrument som ProShare Advisors anser i kombination bör ge daglig avkastning i överensstämmelse med fondens investeringsmål. Indexet är ett fritt flytande-justerat börsvärdesvikt index som representerar resultatet för stora, medelstora och småbolag på utvecklade europeiska marknader, inklusive Storbritannien. Fonden är icke-diversifierad.

Handla UPV ETF

ProShares Ultra FTSE Europe (UPV ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i UPV ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med ProShares Ultra FTSE Europe (UPV ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i ProShares Ultra FTSE Europe (UPV ETF). Till IGs ETF Screener.

Största innehav

FöretagVikt %
Nestle SA2.76%
ASML Holding NV2.40%
Roche Holding AG2.06%
AstraZeneca Plc1.52%
LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE1.45%
Novartis AG1.42%
Novo Nordisk A/S-Class B1.25%
SAP SE1.22%
Unilever Plc1.13%
Siemens AG1.00%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.