Följ oss

Nyheter

DIA ETF för den som vill satsa på Dow Jones

Publicerad

den

DIA ETF för den som vill satsa på Dow Jones

SPDR Dow Jones Industrial Average ETF Trust (NYSEArca: DIA ETF) är en börshandlad fond som replikerar utvecklingen av Dow Jones Industrial Average. Denna ETF har 30 olika innehav, precis som sitt underliggande index. Den har en förvaltningskostnad på 0,16 procent per år.

SPDR® Dow Jones® Industrial AverageSM ETF Trust strävar efter att tillhandahålla investeringsresultat som, före kostnader, i allmänhet motsvarar pris- och avkastningsprestanda för Dow Jones Industrial AverageSM (”Index”)

Dow Jones Industrial AverageSM (DJIA) består av 30 ”blue-chip” amerikanska aktier

DJIA är den äldsta kontinuerliga barometern på den amerikanska aktiemarknaden och den mest noterade indikatorn för amerikansk aktiemarknadsaktivitet

DJIA är ett prisviktat index på 30 komponentbestånd

Om detta riktmärke

Dow Jones Industrial AverageSM (DJIA) består av trettio (30) amerikanska ”blue-chip” -aktier. Efter 100 år är det det äldsta fortsatta amerikanska marknadsindexet. DJIA har utvecklats till den mest kända aktieindikatorn i världen, och det enda index som består av företag som har upprätthållit resultatutvecklingen under en betydande tidsperiod.

Handla DIA ETF

SPDR Dow Jones Industrial Average ETF Trust (NYSEArca: DIA ETF)finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i SPDR Dow Jones Industrial Average ETF Trust (NYSEArca: DIA ETF).

Läs mer om ETFer från IG Market

CFDer är komplexa finansiella instrument och att investera i dem innebär en stor risk att snabbt förlorar pengar på grund av hävstången. 75 procent av icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar med dessa produkter. Du bör överväga om du förstår hur CFDer fungerar och om du har råd att ta risken att förlora dina pengar.

Innehav

NamnVikt
UnitedHealth Group Incorporated6.97%
Goldman Sachs Group Inc.6.33%
Home Depot Inc.5.80%
Microsoft Corporation5.12%
salesforce.com inc.5.05%
Amgen Inc.4.92%
McDonald’s Corporation4.48%
Boeing Company4.41%
Visa Inc. Class A4.41%
Honeywell International Inc.4.23%

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.