Nyheter

Deutsche AWM stärker sin position som Europas näst största leverantör av fysiska ETF:er

Publicerad

den

Deutsche Asset & Wealth Management (Deutsche AWM) stärker sin position som Europas näst största leverantör av direkt replikerade/fysiska börshandlade fonder (ETF:er) och avslutar året med att registrera betydande inflöden för 2014.

Det finns nu över 60 direkt replikerade ETF:er som ingår i Deutsche AWM:s ETF-utbud, motsvarande 18 miljarder Euro under förvaltning. Per den 1 december 2014 kunde vi notera 4,5 miljarder Euro i nettoinflöden till Deutsche AWM:s fysiska ETF:er (källa: Deutsche AWM). Totalt förvaltar Deutsche AWM över 45 miljarder Euro i olika ETF:er.

Deutsche AWM tillkännagav i december 2013 att man skulle inleda ett projekt för att byta replikeringsmetod för ett antal ETF:er där man går från indirekt till direkt replikering. Den första fasen inleddes med att byta replikeringsmetod för 18 ETF:er. Kort senare meddelades att ytterligare 12 ETF:er skulle gå över till fysisk replikering. Samtidigt lanserade Deutsche AWM ett antal nya ETF:er med fysisk replikering.

Vår ambition att bli en av Europas mest etablerade och framgångsrika leverantörer av fysiska ETF:er har förverkligats. Vår drivkraft i år har varit enorm och vi ser att detta fortsätter under 2015. Våra ansträngningar har tagits emot väl hos våra kunder säger Simon Klein, säljchef för börshandlade produkter i EMEA och Asien.

Core ETF:er

En annan viktig utveckling har varit lanseringen av Deutsche AWM:s ”core-ETF:er”. Detta är en grupp ETF:er med en låg årlig avgift som ligger mellan 0,07-0,19 procent per år och som följer stora etablerade aktieindex. Deutsche AWM var den första leverantören att införa en den här sortens core-ETF:er i Europa. Deutsche AWM har fortsatt att introducera nya produkter på marknaden i form av nya ETF:er. Bland annat den första fysiskt replikerade ETF:en som ger exponering mot indexet CSI300 China A-shares, den första ETF:en som ger en exponering mot den globala obligationsmarknaden (investment grade) och en rad ETF:er baserade på strategiskt beta och riskfaktorer.

ETF-marknaden har lagt ännu ett rekordår bakom sig. Vi spår en fortsatt stark tillväxt och enligt våra prognoser kommer globalt förvaltat kapital i ETF:er att fördubblas till år 2020. En av drivkrafterna bakom är det stora intresset för strategiska beta-produkter och konkurrenskraftig prissättning, säger Johan Stackelberg, Nordic Managing Director på Deutsche Asset & Wealth Management.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version