Följ oss

Nyheter

Det mexikanska börsvärdet är snart lika stort som Brasiliens

Publicerad

den

Det mexikanska börsvärdet är snart lika stort som Brasiliens

Mexico Bolsa de valores Det mexikanska börsvärdet är snart lika stort som Brasiliens. Efter den senaste tidens börsfall i Mexiko som emellertid inte alls är lika stort som det i Brasilien ser vi hur börsen i Mexiko närmar sig Brasiliens börsvärde.

Det betyder att Brasilien, som under mer än två decennier varit den största av Latinamerikas aktiemarknader, fortsätter att se hur landets börsvärde blir mindre i spåren av landets recession och att den politiska krisen i Brasilien fördjupas samtidigt som den brasilianska realen försvagas.

För mindre än ett decennium var den brasilianska aktiemarknaden fyra gånger stor som den i Mexico City. Gapet som en gång var så stort som 2,2 triljoner dollar är nu nere på ”bara” 133 miljarder dollar. Regressionsanalyser av den nuvarande takten i nedgången indikerar att Brasiliens ledning kan komma att försvinna under de närmaste 13 månaderna. Det betyder att Bolsa Mexicana de Valores, börsen i Mexiko, kan komma att vara Latinamerikas största aktiemarknad det fjärde kvartalet 2016. Det mexikanska börsvärdet är snart lika stort som Brasiliens, så nu ser vi med spänning på framtiden, när kommer Mexiko att gå om Brasilien.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.