Nyheter

Det behövs inte en kristallkula för att spå framtiden för Midstream

Publicerad

den

Vettafi -chef för energiforskning Stacey Morris talar till Thomas Warner från Proactive om den senaste utvecklingen i Midstream Sector of Energy Industry, innan han spå framtiden för Midstream.

Morris säger att 2023, trots en bredare utmanande miljö på energimarknaden, presterade Midstream -sektorn bra med det alerianska energidividende ETF -indexet med 12,8 procent, i motsats till andra riktmärken. Denna framgång tillskrivs sektorns förmåga att generera betydande fritt kassaflöde och belöna investerare genom utdelning och återköp.

Morris räknar med en liknande trend 2024, med Midstream -företag som fortsätter att fokusera på fritt kassaflöde och investerarnas avkastning. Hon framhöll den defensiva karaktären av dessa investeringar och noterade deras rimliga avkastning och en attraktiv avkastning på cirka 6,9 procent.

När det gäller oljepriserna förutspår Morris ett intervallbundet scenario för 2024, med amerikanska oljepriser som troligen svävar runt 70 till 80 dollar per fat. Denna prognos överensstämmer med medianmarknadens konsensus. Marknaden verkar rikligt levererad, med OPEC+ som spelar en nyckelroll för att upprätthålla prisstabilitet.

Geopolitiska risker är fortfarande en potentiell drivkraft för prisfluktuationer. Morris betonar också midstreamsektorns potential för utdelningstillväxt, vilket är särskilt tilltalande för investerare som söker inkomst oberoende av fluktuerande räntor.

Hon citerade nyligen utdelningsökningar och återköp av aktier av stora företag i indexet som indikatorer på sektorns robusta hälsa och investerarvänliga strategi.

Handla JMLP ETF

HANetf Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (JMLP ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version