Följ oss

Nyheter

Dessa krypto-ETPer har varit bättre än konkurrenternas på alla områden

Publicerad

den

Dessa krypto-ETPer har varit bättre än konkurrenternas på alla områden

Ett fantastiskt kvartal för Bitcoin och Ethereum ETP från ETC Group och HANetf. Dessa två krypto-ETPer, det vill säga börshandlade produkter med kryptovalutor som underliggande tillgång, utklassade sina rivaler när det gällde inflöden, daglig omsättning och spreadar. BTCE såg inflöden på 459,7 miljoner US dollar under de första tre månaderna 2021, med en daglig omsättning på 51,158 miljoner US dollar. Det är nästan dubbelt så mycket som dess närmaste rival.

ETC Group sa att dess fysiskt stödda Bitcoin- och Ethereum-produkter har varit de bästa börshandlade produkterna (ETP) för inflöden, daglig omsättning och spreadar i Europa i år. BTCetc – ETC Group Physical Bitcoin (BTCE) var den första kryptovalutaprodukten på Deutsche Boerse’s Xetra-plattform när den gick live förra året. Physical Ethereum ETC (ZETH) anlände till marknaden förra månaden.

BTCE har lockat inflöden på 459,7 miljoner US dollar under årets tre första månader, med en daglig omsättning på 51,158 miljoner US dollar. För att sätta i detta i ett sammanhang, det är lika mycket som dess sju (7) närmaste konkurrenter såg i inflöden tillsammans.

Efter att ha lanserats den 8 mars 2021 har ZETH nått 40 miljoner AUM i tillgångar under förvaltning (AUM) och är redan etablerat som de mest likvida Ethereum ETP-produkterna på Xetra med en daglig omsättning på 916 720 $, sa ETC-gruppen.

Följde upp succén med en Litcoin ETC

Efter framgången för båda produkterna lanserade ETC Group den första Litecoin ETP (ELTC) på Xetra den 14 april. En del av denna framgång för BTCE och dess ETP-syskon är att de handlar till en lägre premie eller rabatt till priset på Bitcoin eller Ethereum än konkurrenter i Europa och Nordamerika, sa ETC Group, vilket den tillskrev världens ”djupa pool” likviditetsleverantörer och auktoriserade deltagare.

Alla tre ETP:erna lanserades med HANetfs distributionsplattform, som nyligen har nått 2,5 miljarder US-dollar i AUM.

Bradley Duke, vd för ETC Group, sa att de tre ETP: erna är utformade för att ge investerare ”ett säkrare och mer transparent sätt att få exponering för kryptovalutor och levererar fenomenal tillväxt när efterfrågan ökar”.

”De spårar priset på den underliggande tillgången noga och förser institutionella investerare med likvida och centrala motpartsprodukter. Tillväxten av AUM, likviditet och effektiv spårning av de underliggande kryptomarknaderna resonerar starkt hos europeiska investerare. ”

Hector McNeil, medgrundare och co-CEO på HANetf, tillskrev framgången med BTCE till att det gör det möjligt för investerare att dra nytta av Bitcoin-utvecklingen samtidigt som man undviker oro över de tekniska utmaningarna med att köpa och lagra kryptovalutor.

”Utvecklingen för ETC Groups Physical Ethereum ETC är mer bevis för att ETC Group är en erkänd marknadsledare när det gäller att utforma investeringslösningar, vilket framgår av produktens prestanda. Jag har sett kryptomarknadernas övergång till att användas massivt av institutionella investerare i realtid sedan vi hjälpte till att starta BTCE med ETC Group. ”

Var och hur kan ELTC handlas?

ETC Group Physical Litecoin ETC (Ticker: ELTC) handlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i ETC Group Physical Litecoin ETC (Ticker: ELTC) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Var och hur kan ZETH handlas?

ETC Group Physical Ethereum ETP (ZETH) handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i ETC Group Physical Ethereum ETP (ZETH) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Var och hur kan BTCetc handlas?

BTCE handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.