Nyheter

Denna ETF förvaltas av en robot

Publicerad

den

Denna ETF som drivs av en robot överträffar marknaden. Det är den gamla striden: man kontra maskin. Artificiell intelligens och maskininlärning (se: robotar) sipprar långsamt in i alla branscher på marknaden, från tillverkning till sjukvård till jordbruk och tomatplockning. A.I. har till och med tagit tag i investeringsvärlden, där Morgan Stanley använde djupinlärning för att testa och finjustera sina analytikers investeringsstrategier. AI Powered Equity ETF, ticker AIEQ, förvaltas av en robot.

AIEQ drivs av IBM Watson, denna ETF förvaltas av en robot”, berättar EquBots grundare och verkställande direktör Art Amador. ”Tanken är att känna igen mönster över ledningsgrupper, över finansiella rapporter, över nyheter [och] saker som sociala medier, att identifiera trender som förekommer på marknaden och att hitta de företag som kommer att stiga mest under de kommande sex till 12 månader, sade han.

En miljon bytes per dag

Funktionen liknar vad Morgan Stanley använder för att stärka sina analytikers samtal. Maskinen bakom denna ETF läser igenom över 1 miljon bytes data per dag inklusive SEC-arkivering, intäktsrapporter, nyhetsberättelser och inlägg på sociala medier för att avgöra vilka aktier den anser är på väg högre, sade Amador.

”Det vi bryr oss om är hur marknaden prissätter de olika företagen, de olika branscherna”, sa han. ”Så när uppgifterna ändras kan nyheter eller finanser bli viktigare. Vi bryr oss om vad som belönas på marknaden. ”

Med tiden går boten mer intelligent. När aktier inklusive AIEQ kollapsade fjärde kvartalet 2018, balanserade ETFen om sina innehav och tog in högkvalitativa namn som Coupa Software, som steg med mer än 117 procent.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version