Nyheter

Den amerikanska bensinefterfrågan tillbaka på normala nivåer

Publicerad

den

Enligt data som under helgen publicerades av Gasbuddy är den amerikanska bensinefterfrågan tillbaka på normala nivåer, det vill säga de nivåer som rådde innan pandemin bröt ut. Efterfrågan på bensin i USA var endast 0,98 procent lägre än samma vecka förra året. Jämfört med veckan innan steg efterfrågan med 2,9 procent.

Bensinefterfrågan borde emellertid ha mer utrymme att stiga med tanke på att trafiken fortfarande är tio till femton procent lägre i USAs mest trafikerade städer. Uppgifterna kommer TomTom Traffic Index.

Rekordstort antal flygresenärer

Transportation Security Administration, en amerikansk federal myndighet under departementet för inrikes säkerhet med ansvar för säkerheten i alla former av transporter, rapporterar att det i fredags var ett rekordstort antal flygresenärer på de amerikanska flygplatserna.

TSA-tjänstemän granskade 1 357 111 personer på flygplatser på fredagen. Det markerade det högsta antalet passagerare på en enda dag sedan 15 mars 2020. Milstolpen återspeglar att flygresandet börjar ta fart igen efter ett utmanande år för flygbolag orsakat av Covid-19-pandemin.

Flygresor i USA nådde en lågpunkt den 14 april 2020 då endast 87 500 passagerare som gick igenom TSA-kontrollpunkter. Resandet för 2020 minskade mer än 60 procent från föregående år till 324 miljoner passagerare, enligt TSA. TSA övervakar passagerare på 440 flygplatser i USA

Minskningen av resor har drabbat flygbolagen hårt. Amerikanska flygbolag förlorade mer än 35 miljarder dollar totalt förra året på grund av låg persontrafik. Flygbolagen tvingades ställa in flyg, blockera säten och genomföra säkerhetsåtgärder som svar på pandemin.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version