Nyheter

Dekarbonisering och distribuerade förnyelsebara ETFer klassificerade som artikel 9 enligt

Publicerad

den

HANetf och iClima Earth meddelar att iClima Global Decarbonisation Enablers UCITS ETF (ECLM) och iClima Distributed Renewable Energy UCITS ETF (DGEN), nu klassificeras som artikel 9 -investeringar enligt den nya EU Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR), som trädde i kraft i mars 2021.

Enligt den nya SFDR -förordningen har fonder enligt artikel 9 hållbara investeringar som mål och ett index har utsetts som referensriktmärke. iClima Earth har tagit ett genomtänkt tillvägagångssätt för hur det har klassificerat medel, i enlighet med FNs mål för hållbar utveckling och behovet av att ha ett tydligt syfte och specifika konkreta mått som en proxy för påverkan, såväl som en långvarig, högintegrerad strategi för ansvarsfulla investeringar .

De två fonderna, iClima Global Decarbonisation Enablers UCITS ETF ( ECLM ) och iClima Distributed Renewable Energy UCITS ETF (DGEN) lanserades av iClima Earth på HANetf -plattformen under de senaste 12 månaderna.

ECLM är världens första UCITS ETF för klimatförändringar som ger exponering för prestanda för företag som erbjuder produkter och tjänster som gör det möjligt att undvika CO2e. CLMA är unikt eftersom det flyttar fokus från företagens utsläppsminskande åtgärder till företag som erbjuder produkter och tjänster som direkt möjliggör CO2e -undvikande lösningar och belyser innovatörer inom klimatförändringar. ECLM har en TER på 0,65% och följer iClima Global Decarbonisation Enablers Index, som har ökat med 56,05% under de senaste 12 månaderna (från augusti 2021) och 155,44% sedan starten 2017. Den 1 september 2021 nådde ECLM nyligen 50 miljoner dollar under förvaltning.

DGEN ger exponering för företag som främjar decentralisering av energiproduktion som gör att grön energi kan skapas och hanteras nära användningsplatsen, till exempel hemma, till exempel solpaneler för bostäder, energilagring, smarta mätare, fordon-till-nät-energi (’V2G’), laddning av elbilar och smarta växelriktare. DGEN har en TER på 0,69% och spårar iClima Distributed Renewable Energy Index TR, och under de senaste 12 månaderna har indexet ökat med 88,68% (i augusti 2021) och 347,67% sedan starten 2017.

Handla ECLM ETF

iClima Global Decarbonisation Enablers UCITS ETF (ECLM) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla DGEN ETF

iClima Distributed Renewable Energy UCITS ETF (DGEN) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsKortnamnISINValuta
LSECLMA.LIE00BNC1F287USD
LSECLMP.LIE00BNC1F287GBP
Borsa ItalianaCLMAMIIE00BNC1F287EUR
XetraECLM.DEIE00BNC1F287EUR
SIXCLMA.SIE00BNC1F287CHF
BörsKortnamnISINValuta
LSEDGEN.LIE00BLCH4S17USD
LSEDGEP.LIE00BLCH4S17GBP
Borsa ItalianaDGEN.MIIE00BLCH4S17EUR
XetraDGEN.DEIE00BLCH4S17EUR

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version