Nyheter

Deka lanserar framtida energi ESG ETF

Publicerad

den

Deka har utökat sitt ESG ETF-sortiment med lanseringen av en framtida energi strategi. Deka Future Energy ESG UCITS ETF (D6RD) är noterat på Deutsche Boerse och Frankfurts börs med en total kostnadskvot (TER) på 0,55 %.

D6RD följer ESG-indexet Solactive Future Energy och erbjuder för närvarande exponering mot 60 företag över hela världen som främjar omvandlingen av energisektorn.

Detta inkluderar företag som är involverade i industrier inklusive solenergi, vindenergi, geotermiskt väte, väteframdrivning och batteri- och energilagringsteknik.

På miljönivå kommer D6RD att utesluta företag som genererar över en viss mängd intäkter från kol, oljeutvinning, oljesand, djupvattenborrning och kärnkraftsproduktion.

På ett socialt plan kommer det att utesluta företag som genererar intäkter från kemiska vapen, militär utrustning, civila skjutvapen och tobaksproduktion.

D6RD kommer att vara separat från företagets klimatsortiment, en sex-stark svit av ETF:er var och en med olika regional inriktning.

Deka lanserade sin senaste klimat-ETF, Deka MSCU EUR Corporates Climate Change ESG UCITS ETF (D6RA), i november förra året.

I februari lanserade ETF-emittenten ett nytt dotterbolag, SWIAT GmbH, för att erbjuda sina kunder blockkedjebaserade lösningar för värdepappershantering.

Det kommer att erbjuda banker, kapitalförvaltare och leverantörer av infrastrukturtjänster öppna gränssnitt och en gemensam blockchain-infrastruktur där de kan utveckla och lansera produkter.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version