Följ oss

Nyheter

De mest handlade börshandlade fonder från Vanguard 2022

Publicerad

den

Vanguard Group är en av de största kapitalförvaltningsgrupperna i världen. Det amerikanska företaget är mest känt för de börshandlade fonderna (ETF) det ger ut, men det förvaltar också tillgångar i pensionsfonder och försäkringsbolag. En ETF är en finansiell produkt som följer ett index, råvara, obligation eller en sammansättning av produkter. Med en ETF investerar du i en "korg" av olika investeringsprodukter. På så sätt investerar du på ett mer diversifierat sätt, vilket minskar din risk. Fortsätt läsa för att ta reda på mer om ETFer och de fem mest handlade börshandlade fonder från Vanguard 2022.

Vanguard Group är en av de största kapitalförvaltningsgrupperna i världen. Det amerikanska företaget är mest känt för de börshandlade fonderna (ETF) det ger ut, men det förvaltar också tillgångar i pensionsfonder och försäkringsbolag. En ETF är en finansiell produkt som följer ett index, råvara, obligation eller en sammansättning av produkter. Med en ETF investerar du i en ”korg” av olika investeringsprodukter. På så sätt investerar du på ett mer diversifierat sätt, vilket minskar din risk. Fortsätt läsa för att ta reda på mer om ETFer och de fem mest handlade börshandlade fonder från Vanguard 2022.

Vanguard S&P 500 ETF USD

Detta är en utdelande ETF där utdelningen betalas ut till dig som investerare. Det finns en kvartalsvis ombalansering som tittar på huruvida ETFen fortfarande exakt spårar indexets underliggande värde.

Denna ETF från Vanguard är den överlägset mest omsatta Vanguard ETFen. Som namnet på denna ETF antyder spårar den S&P 500-indexet. Med en investering i denna ETF sprider du din investering över de 500 största amerikanska företagen.

Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Dis

Med denna Vanguard ETF investerar du i företag från hela världen. ETF följer FTSE All-World-index. Ett index som inkluderar företag från USA, Japan, Storbritannien, Kina, Schweiz, Kanada och Frankrike.

Den totala kostnadskvoten som Vanguard tar ut på ETF:n är 0,22 %, och utdelning betalas ut till aktieägarna.

Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Acc

Denna All-World ETF följer samma index som All-World-indexet som nämns ovan. Det skiljer sig i hur utdelningen delas ut. Den betalar inte ut utdelning till aktieägarna, men den återinvesterar den. I det här fallet kommer din andel i ETFen att öka och det kan ge dig en högre avkastning i framtiden.

Den totala kostnadskvoten som Vanguard tar ut på denna ETF är också 0,22 %.

Vanguard FTSE All-World High Div Yield UCITS USD

Denna ETF från Vanguard följer FTSE All-World High Div Yield-index. Ett index som väljer företag från det ”vanliga” All-World-indexet som betalar ut en hög utdelning. Medan FTSE All-World-index spårar totalt 3784 företag, spårar FTSE All-World High Dividend Yield-index 1781 företag (per den 31 maj 2022).

Inkommande utdelningar betalas ut kvartalsvis. Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,29 %.

Vanguard FTSE Emerging Markets UCITS ETF USD

Denna ETF från Vanguard följer FTSE Emerging Index. Ett index som fokuserar på tillväxtekonomier. Företagen som ingår i detta index är från Kina, Taiwan, Indien, Brasilien, Sydafrika och Mexiko och andra länder.

Tillväxtekonomier kan växa snabbt inom en kort tidsperiod. Om du är säker på framgången för tillväxtekonomier kan denna ETF vara en för dig.

Den totala kostnadskvoten för denna ETF är 0,29 %.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

IGWD ETF en globalfond som valutasäkras i brittiska pund

Publicerad

den

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,55 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 205 miljoner GBP under förvaltning. IGWD ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IGWD?

  1. Diversifierad exponering mot utvecklade företag
  2. Direktinvesteringar i ett brett spektrum av industriföretag
  3. Internationell marknadsexponering och exponering utanför GBP säkras tillbaka till GBP månadsvis

Investeringsmål

Fonden strävar efter att spåra resultatet för ett index som består av företag som också säkrar varje valutaexponering i indexet tillbaka till GBP på månadsbasis.

Investeringsstrategi

MSCI World (GBP Hedged)-index spårar aktier från 23 utvecklade länder över hela världen. Valutasäkrad till brittiska pund (GBP).

Handla IGWD ETF

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXIGWD
gettexEUR2B73

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
AAPLAPPLE INCInformation Technology4.58US0378331005USD
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology3.73US5949181045USD
AMZNAMAZON COM INCConsumer Discretionary2.01US0231351067USD
GOOGLALPHABET INC CLASS ACommunication1.38US02079K3059USD
GOOGALPHABET INC CLASS CCommunication1.31US02079K1079USD
TSLATESLA INCConsumer Discretionary1.25US88160R1014USD
UNHUNITEDHEALTH GROUP INCHealth Care0.98US91324P1021USD
JNJJOHNSON & JOHNSONHealth Care0.95US4781601046USD
NVDANVIDIA CORPInformation Technology0.82US67066G1040USD
XOMEXXON MOBIL CORPEnergy0.79US30231G1022USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Förvaltare beskriver de senaste trenderna på AI-marknaden

Publicerad

den

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond med hemvist i Irland. Fonden följer Solactive Cloud Technology Equal Weight Index och strävar efter att ge likaviktad tillgång till företag med betydande exponering mot moln datorteknik. Detta kommer att omfatta företag från tre underteman, infrastructure as a service, platform as a service och software as a service.

Handla 5XYE ETF

HANetf HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

Priset på koppar är en ekonomisk indikator, och just nu faller det

Publicerad

den

Råvaruhandlare tycker om att säga att när koppar hostar blir den globala ekonomin förkyld. De kallar metallen "Dr. Koppar" eftersom priset på koppar är ett ganska bra sätt att diagnostisera hur ekonomin mår. Och under de senaste sex veckorna eller så har kopparpriset sjunkit med mer än 10 procent - det ser ut som att ekonomin är på väg mot en avmattning.

Råvaruhandlare tycker om att säga att när koppar hostar blir den globala ekonomin förkyld. De kallar metallen ”Dr. Koppar” eftersom priset på koppar är ett ganska bra sätt att diagnostisera hur ekonomin mår. Och under de senaste sex veckorna eller så har kopparpriset sjunkit med mer än 10 procent – det ser ut som att ekonomin är på väg mot en avmattning.

Historien med koppar, enkelt uttryckt, är för mycket utbud och inte tillräckligt med efterfrågan. Kina, som använder halva världens utbud, är en stor del av den historien, eller har i alla fall varit för nu har Kina slutat bygga infrastruktur och dra ledningar.

Stigande räntor bidrar till en svagare efterfrågan runt om i världen. Handlare ser detta återspeglas i växande lager av koppar. Nu har det varit ett inflöde av koppar i 23 dagar i rad. Så lagren håller på att byggas upp.

Samtidigt, medan Kina bromsar in, kan Indien vara på väg uppåt. Infrastruktur kommer att bli ett investeringsområde för den indiska regeringen. Kanske skulle de vara katalysatorn för global ekonomisk förbättring. Det betyder att den långsiktiga prognosen för Dr. Copper kan se uppåt.

Fortsätt läsa

Populära