Följ oss

Nyheter

De mest handlade börshandlade fonder från Vanguard 2022

Publicerad

den

Vanguard Group är en av de största kapitalförvaltningsgrupperna i världen. Det amerikanska företaget är mest känt för de börshandlade fonderna (ETF) det ger ut, men det förvaltar också tillgångar i pensionsfonder och försäkringsbolag. En ETF är en finansiell produkt som följer ett index, råvara, obligation eller en sammansättning av produkter. Med en ETF investerar du i en "korg" av olika investeringsprodukter. På så sätt investerar du på ett mer diversifierat sätt, vilket minskar din risk. Fortsätt läsa för att ta reda på mer om ETFer och de fem mest handlade börshandlade fonder från Vanguard 2022.

Vanguard Group är en av de största kapitalförvaltningsgrupperna i världen. Det amerikanska företaget är mest känt för de börshandlade fonderna (ETF) det ger ut, men det förvaltar också tillgångar i pensionsfonder och försäkringsbolag. En ETF är en finansiell produkt som följer ett index, råvara, obligation eller en sammansättning av produkter. Med en ETF investerar du i en ”korg” av olika investeringsprodukter. På så sätt investerar du på ett mer diversifierat sätt, vilket minskar din risk. Fortsätt läsa för att ta reda på mer om ETFer och de fem mest handlade börshandlade fonder från Vanguard 2022.

Vanguard S&P 500 ETF USD

Detta är en utdelande ETF där utdelningen betalas ut till dig som investerare. Det finns en kvartalsvis ombalansering som tittar på huruvida ETFen fortfarande exakt spårar indexets underliggande värde.

Denna ETF från Vanguard är den överlägset mest omsatta Vanguard ETFen. Som namnet på denna ETF antyder spårar den S&P 500-indexet. Med en investering i denna ETF sprider du din investering över de 500 största amerikanska företagen.

Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Dis

Med denna Vanguard ETF investerar du i företag från hela världen. ETF följer FTSE All-World-index. Ett index som inkluderar företag från USA, Japan, Storbritannien, Kina, Schweiz, Kanada och Frankrike.

Den totala kostnadskvoten som Vanguard tar ut på ETF:n är 0,22 %, och utdelning betalas ut till aktieägarna.

Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Acc

Denna All-World ETF följer samma index som All-World-indexet som nämns ovan. Det skiljer sig i hur utdelningen delas ut. Den betalar inte ut utdelning till aktieägarna, men den återinvesterar den. I det här fallet kommer din andel i ETFen att öka och det kan ge dig en högre avkastning i framtiden.

Den totala kostnadskvoten som Vanguard tar ut på denna ETF är också 0,22 %.

Vanguard FTSE All-World High Div Yield UCITS USD

Denna ETF från Vanguard följer FTSE All-World High Div Yield-index. Ett index som väljer företag från det ”vanliga” All-World-indexet som betalar ut en hög utdelning. Medan FTSE All-World-index spårar totalt 3784 företag, spårar FTSE All-World High Dividend Yield-index 1781 företag (per den 31 maj 2022).

Inkommande utdelningar betalas ut kvartalsvis. Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,29 %.

Vanguard FTSE Emerging Markets UCITS ETF USD

Denna ETF från Vanguard följer FTSE Emerging Index. Ett index som fokuserar på tillväxtekonomier. Företagen som ingår i detta index är från Kina, Taiwan, Indien, Brasilien, Sydafrika och Mexiko och andra länder.

Tillväxtekonomier kan växa snabbt inom en kort tidsperiod. Om du är säker på framgången för tillväxtekonomier kan denna ETF vara en för dig.

Den totala kostnadskvoten för denna ETF är 0,29 %.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Håller ETF:er på att ta över?

Publicerad

den

I EFN direkt den 3 april diskuterades trenden att handla med börsnoterade fonder, ETF:er. Tillsammans med oss i studion har vi Johanna Englundh, redaktör för Morningstar, för att prata om ämnet.

I EFN direkt den 3 april diskuterades trenden att handla med börsnoterade fonder, ETF:er. Tillsammans med oss i studion har vi Johanna Englundh, redaktör för Morningstar, för att prata om ämnet.

Den stora skillnaden på ETF:er (Exchange Traded Fund) och traditionella fonder är att ETF:er handlas på börsen som aktier eller andra värdepapper. Vilket innebär att man kan köpa och sälja dem i realtid, till den aktuella kursen.

Johanna Englundh berättar att ETF:er är en stark trend i USA som bland annat drivs av skattemässiga fördelar, vilket vi inte har i Sverige. Det incitamentet till att investera finns därför inte i Sverige vilket även speglas i tillgångarna.

Programledare: Anna Stjernquist

Fortsätt läsa

Nyheter

HFEX ETF investerar i hela Asien men inte i Japan

Publicerad

den

HSBC MSCI AC Far East ex Japan UCITS ETF USD (Dist) (HFEX ETF) med ISIN IE00022VXYM7, försöker följa MSCI AC Far East ex Japan-indexet. MSCI AC Far East ex Japan-indexet spårar aktiemarknaderna i tillväxt- och utvecklade länder i den östasiatiska regionen, exklusive Japan.

HSBC MSCI AC Far East ex Japan UCITS ETF USD (Dist) (HFEX ETF) med ISIN IE00022VXYM7, försöker följa MSCI AC Far East ex Japan-indexet. MSCI AC Far East ex Japan-indexet spårar aktiemarknaderna i tillväxt- och utvecklade länder i den östasiatiska regionen, exklusive Japan.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,45 % per år. HSBC MSCI AC Far East ex Japan UCITS ETF USD (Dist) är den billigaste ETF som följer MSCI AC Far East ex Japan-indexet. Denna ETF replikerar det underliggande indexets prestanda genom samplingsteknik (köper ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna). Utdelningarna i ETFen delas ut till investerarna (kvartalsvis).

HSBC MSCI AC Far East ex Japan UCITS ETF USD (Dist) är en mycket liten ETF med tillgångar på 8 miljoner GBP under förvaltning. Denna ETF lanserades den 12 juli 2022 och har sin hemvist i Irland.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI AC Far East ex Japan Index (”Indexet”). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

Investeringspolicy

Indexet består av stora och medelstora företag från både utvecklade och tillväxtmarknadsländer i Fjärran Östern (exklusive Japan), enligt definitionen av indexleverantören. Fonden kommer att förvaltas passivt och har som mål att investera i aktier i bolagen i i stort sett samma proportion som i Index. Det kan dock finnas omständigheter då det inte är möjligt eller praktiskt för fonden att investera i alla indexets beståndsdelar.

Om fonden inte kan investera direkt i de företag som utgör indexet kan den få exponering genom att använda andra investeringar såsom depåbevis, derivat eller fonder. Fonden kan investera i kinesiska A-aktier genom Shanghai-Hong Kong Stock Connect och/ eller Shenzhen-Hong Kong Stock Connect och i CAAPs eller genom fonder. Fonden kan investera upp till 35 % i värdepapper från en enskild emittent under exceptionella marknadsförhållanden och upp till 10 % i andra fonder. Fonden kan investera upp till 10 % i totalavkastningsswappar och differenskontrakt.

Handla HFEX ETF

HSBC MSCI AC Far East ex Japan UCITS ETF USD (Dist) (HFEX ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBPHFEJ
London Stock ExchangeUSDHFEX

Största innehav

ISINNamnLandValutaVikt %
TW0002330008Taiwan Semiconductor Manufacturing Co LtdTaiwanTWD12,49939
KR7005930003Samsung Electronics Co LtdSydkoreaKRW5,78774
KYG875721634Tencent Holdings LtdKinaHKD5,23752
KYG017191142Alibaba Group Holding Ltd Ordinary SharesKinaHKD2,98066
KR7000660001SK Hynix IncSydkoreaKRW1,51879
US7223041028PDD Holdings Inc ADRKinaUSD1,39721
HK0000069689AIA Group LtdHong KongHKD1,39709
KYG596691041Meituan Class BKinaHKD1,34979
CNE1000002H1China Construction Bank Corp Class HKinaHKD1,19864
TW0002317005Hon Hai Precision Industry Co LtdTaiwanTWD1,15303

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Expertpanel: ETF:er eller fonder?

Publicerad

den

Under livesändningen kommer vi att dyka in i hur marknaden för ETF:er eller fonder ser ut och hur du kan navigera olika placeringsstrategier. Vi kommer även att beröra hur du kan förhålla dig till risker, avgifter och konkreta diversifieringsmodeller.

Under livesändningen kommer vi att dyka in i hur marknaden för ETF:er eller fonder ser ut och hur du kan navigera olika placeringsstrategier. Vi kommer även att beröra hur du kan förhålla dig till risker, avgifter och konkreta diversifieringsmodeller.

Vi tar frågor mot slutet. Vi hoppas på att hinna med alla! Det går bra att ställa frågor i chatten eller i ett DM på Instagram

Expertpanelen består av:

Handelsbanken

Carl-Henrik Lindberg

Chef Passiva Fonder och ETF:er

Nordnet

Ara Mustafa, Investment coach

Nasdaq

Helena Wedin, Chef ETF:er och ETP:er Europa

Fortsätt läsa

Populära