Nyheter

DBLV ETF en aktivt förvaltad ETF som satsar på amerikanska värdeaktier

Publicerad

den

AdvisorShares DoubleLine Value Equity ETF (NYSEArca: DBLV ETF) är en aktivt förvaltad portfölj med värdepapper i USA. Fonden strävar efter långsiktig kapitalökning. DBLV är en utdelande ETF som äger aktier i 50 olika företag. Den årliga förvaltningskostnaden ligger på 0,91 procent.

DBLV Factset Analytics Insight

Liksom vilken värdefond som helst, letar DBLV efter underprissatta aktier, fonden differentierar sig genom att tillämpa denna strategi på innovativa, tillväxtliknande aktier utöver mer traditionella värdespel. Förvaltaren tillämpar en värderingsmetod i tre steg för att fastställa ett målpris för varje värdepapper:

1) kassaflödena beräknas över fem år baserat på fundamental analys,

2) tillväxt- och utbetalningsnivåer antas innebära återgång under de närmaste 15 åren, och

3) ett restvärde beräknas för år 20.

Innehav säljs om målpriset uppnås, investeringsavhandlingen motbevisas eller en bättre investering hittas.

DBLV har en koncentrerad portfölj med 35-50 aktier från alla börsnoterade marknader med partiskhet till large cap stocks. Före den 11 oktober 2018 följde DBLV en återköpsstrategi och handlades under tickern TTFS.

Underrådgivare DoubleLine Equity LP förvaltar aktivt AdvisorShares DoubleLine Value Equity ETF (DBLV) enligt en grundläggande värdestrategi. Grundläggande värdeinvestering riktar sig mot två möjlighetsuppsättningar som uppstår när marknaden tillfälligt prissätter företagens eget kapital under inneboende värde: klassiskt värde och kvalitetsvärde vanliga aktier.

DBLV strävar efter att leverera värdeökningar och attraktiv riskjusterad avkastning över hela marknadscykler. Enligt DBLV:s grundläggande värdestrategi försöker investeringsteamet att investera i klassiska värdemöjligheter i aktier med lågt antal aktier av företag med tillfälligt deprimerad vinst och i kvalitetsvärderingsmöjligheter i hållbara eller disruptor-franchiser. Kvalitetsvärderingsmöjligheter är ofta osynliga under en klassisk värdelins.

Investeringsgruppen använder en noggrann, tankeväckande och upprepbar grundläggande forskningsprocess för att bestämma det inneboende värdet hos potentiella målföretag, avslöja felprissättningsmöjligheter och bygga en portfölj koncentrerad till typiskt 35 till 50 välförståda klassiska värde- och kvalitetsvärdeaktier. Strategin investerar i företag med börsvärden på minst 2 miljarder dollar, men portföljen består främst av aktier i stora företag. Teamet arbetar för att upprätthålla hög aktiv andel och låg portföljomsättning.

Varför investera i DBLV?

Prospective Return to Value’s Historic Attractiveness – Value investering har en lång, etablerad historia av att ge attraktiv riskjusterad avkastning i förhållande till andra investeringsstilar. Detta kan särskilt gälla när räntorna stiger och centralbankerna använder kvantitativa åtstramningar.

Differentierad investeringsstrategi och process – Den grundläggande värdestrategin som implementeras i DBLV inkluderar klassiska värdestockar och utvidgar investeringsmöjligheterna till att inkludera kvalitetsvärdestockar. Investeringsgruppen har den djupgående forskningsprocess som krävs för att genomföra sin differentierade investeringsstrategi. Detta gör det möjligt för dem att hitta värde i en ekonomi som transformeras av de störande konkurrenseffekterna av den digitala ekonomin och relaterad teknisk förändring. Även om sådan kreativ förstörelse har missgynnat prestanda för mer klassiska värderingsmetoder, kan det potentiellt skapa attraktiva möjligheter för DBLV.

Ledande investeringsföretag – DoubleLine levererar en unik kombination av rykte, resurser, portföljförvaltningsexpertis och investeringserfarenhet som navigerar på marknaden och kreditcykler, vilket gör företaget väl skickligt för att bedöma risker och upptäcka möjligheter över marknader och tillgångsslag. Portföljförvaltningsteamet utnyttjar detta bredare utbud av talanger och resurser för att förbättra deras investeringsinsikter och skicklighet.

Kärnaktiverad diversifiering – Att investera i en disciplinerad värderingsstrategi kan tjäna som en del av en kärnkraftsintern allokering och därigenom hjälpa till att ytterligare diversifiera förvaltnings- och strategirisken och potentiellt minska den totala portföljrisken.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att generera långsiktig kapitalökning. Fonden är en aktivt förvaltad börshandlad fond som strävar efter att uppnå sitt investeringsmål genom främst att investera i den breda amerikanska aktiemarknaden. Fonden investerar minst 80% av nettotillgångarna (plus eventuella lån för investeringsändamål) i aktier.

Handla

AdvisorShares DoubleLine Value Equity ETF (NYSEArca: DBLV) är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

KortnamnAktieVikt %
BACBANK OF AMERICA CORP4.68%
COFCAPITAL ONE FINANCIAL CORP3.78%
JPMJPMORGAN CHASE & CO3.51%
CFGCITIZENS FINANCIAL GROUP3.31%
WFCWELLS FARGO & CO3.27%
FITBFIFTH THIRD BANCORP3.05%
PNCPNC FINANCIAL SERVICES GROUP3.00%
VZVERIZON COMMUNICATIONS INC2.96%
CMCSACOMCAST CORP-CLASS A2.85%
MDTMEDTRONIC PLC2.61%

Innehav och allokeringar är föremål för risker och förändringar.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version