Följ oss

Nyheter

DBC ETF, en börshandlad fond som ger exponering mot råvaror

Publicerad

den

DBC ETF, en börshandlad fond som ger exponering mot råvaror

Invesco DB Commodity Index Tracking Fund (NYSEArca: DBC ETF) är en bred råvarukorg i ett ETF-fodral. Denn ETF kommer med en förvaltningskostnad på 0,88 procent.

DBC spårar ett index på 14 råvaror. Det använder terminskontrakt för att bibehålla exponeringen och väljer dem baserat på futurekurvans form för att minimera contango.

DBC Factset Analytics Insight

DBC behandlar eftertänksamt de två tunnaste problemen i råvaror: viktning och rullkostnader. Det mest marknadsliknande tillvägagångssättet, produktionsviktning, tilldelas kraftigt förbrukningsvaror som olja på bekostnad av lagringsutrymmen som guld. DBC trådar nålen genom att begränsa energins ekonomiska dominans till 60%, men ändå möjliggöra en diversifierad portfölj. DBC syftar till att omsätta kortfristiga kontrakt till en långsiktig investering noggrant genom att välja den billigaste av de tenorer som finns tillgängliga för vart och ett av sina kontrakt. Detta mildrar rullkostnaderna, men i fall där DBC väljer långvariga kontrakt kan det offra lyhördheten för kortsiktiga prisrörelser. Förvänta dig en K-1 när det är dags att deklarera.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra förändringar, oavsett om de är positiva eller negativa, i nivån på DBIQ Optimum Yield Diversified Commodity Index Excess Returnâ „¢.

Fonden eftersträvar sitt investeringsmål genom att investera i en portfölj med börshandlade terminer på Light Sweet Crude Oil (WTI), heating oil, RBOB-bensin, naturgas, Brent Crude Oil, guld, silver, aluminium, zink, koppar klass A, majs , Vete, sojabönor och socker. Indexet består av teoretiska mängder av var och en av dessa varor.

Handla DBC ETF

Invesco DB Commodity Index Tracking Fund (NYSEArca: DBC ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i Invesco DB Commodity Index Tracking Fund (NYSEArca: DBC ETF).

Största innehav

NamnTickerVikt %
Invesco Shrt-Trm Inv Gov&Agcy InstlAGPXX28.10%
Light Sweet Crude Oil Future Mar 21CLH16.93%
NY Harbor ULSD Future June 21HON216.88%
Gasoline Rbob Fut Dec21XBZ1.L6.69%
Invesco Treasury Collateral ETFCLTL6.62%
Brent Crude Future Jan 22BRNH226.41%
United States Treasury Bills 0%N/A5.85%
Goldman Sachs Finance Corp. International Ltd. 0%N/A3.51%
Lme Copper Future May21LPK213.02%
Corn Future Sept 21ZCU212.94%

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.