Följ oss

Nyheter

Daytrada med guld

Publicerad

den

har ett pris som bestäms av utbud och efterfrågan. Medan människor inte äter det eller dricker det, lockas de av guld och vill Daytrada med guld.

Värdet på guld varierar från ögonblick till ögonblick, eftersom det handlar på börser där det har ett pris som bestäms av utbud och efterfrågan. Medan människor inte äter det eller dricker det, lockas de av guld och vill Daytrada med guld. Det har använts som en valuta, eftersom det inte korroderar, och materialet möjliggör viss absorption av ljus, vilket skapar det gula skenet.

Anledningarna till att människor köper eller säljer guld – vilket skapar efterfrågan och utbudet – kan vara rena spekulationer, att förvärva eller distribuera fysiskt guld och som en säkring för kommersiell tillämpning. För daytraders är syftet med handel med guld att dra nytta av sina dagliga prisrörelser.

• Daytraders spekulerar i kortsiktiga prisrörelser, och allt sker elektroniskt.

• CFDer är ett sätt att handla guld utan att någonsin ta besittning av den underliggande tillgången.

Terminsmarknaderna

Daytraders som handlar med guld spekulerar i dess kortsiktiga prisrörelser. Fysiskt guld hanteras faktiskt inte och besittning tas inte. Transaktionerna sker snarare elektroniskt, och endast vinster eller förluster återspeglas i handelskontot.

Det finns ett antal sätt att handla guld. Det viktigaste sättet är genom ett terminsavtal, som är ett avtal om att köpa eller sälja något – som guld – vid ett framtida datum. Att köpa ett guld futures kontrakt betyder inte att du faktiskt måste ta besittning av den fysiska varan.

Daghandlare stänger alla kontrakt (affärer) varje dag och gör vinst baserat på skillnaden mellan priset där de köpte kontraktet och guldpriset där de sålde det. Futureshandel med guld på COMEX. Det finns en standardguld framtid (GC), som representerar 100 troy ounces guld, och en micro gold future (MGC), som representerar 10 troy ounces.

På terminsbörsen rör sig guld bara i steg om 0,10 dollar. Denna ökning kallas en ”tick” – det är den minsta rörelse ett terminsavtal kan göra. Om du köper eller säljer ett terminsavtal, avgör hur många fästingar priset rör sig bort från ditt ingångspris din vinst eller förlust. För att beräkna din vinst eller förlust måste du först känna till fästvärdet för det kontrakt du handlar. Din handelsplattform visar dig också, men det är bra att förstå hur det fungerar.

• För ett standardavtal är ticksizen 10 USD. Det beror på att kontraktet representerar 100 Troy ounce guld, och 100 Troy ounce multiplicerat med 0,10 ticksize resulterar i 10 dollar. Det betyder att för varje kontrakt kommer en rörelse att resultera i en vinst eller förlust på 10 USD. Om den flyttar sig 10 tick vinner du eller förlorar 100 dollar. Om det flyttar sig 10 ticks och du har tre kontrakt är din vinst eller förlust 300 dollar.

• För ett mikrokontrakt är ticksize 1 dollar. Det beror på att kontraktet representerar 10 Troy ounce guld, och 10 Troy ounce multiplicerat med 0,10 USD ticksize resulterar i 1 dollar. Det betyder att för varje kontrakt kommer en rörelse på en tick resultera i en vinst eller förlust på 1 USD. Om den flyttar sig 10 ticks vinner du eller förlorar 10 dollar. Om det flyttar sig 10 ticks och du har tre kontrakt är din vinst eller förlust 30 dollar.

Guld Futures

Det belopp du behöver på ditt konto för att i dag handla med ett guld -terminkontrakt beror på din terminsmäklare. Du behöver också tillräckligt på kontot för att täcka eventuella förluster.

Dessa siffror förutsätter att du daytradar och stänger positioner innan marknaden stängs varje dag. Om du håller positioner över en natt är du underkastad krav på initialmarginal och underhållsmarginal, vilket kräver att du har mer pengar på ditt konto.

Day Trading med guld, ETFer och/eller aktier

Ett annat sätt att daytrada guld är genom en fond som handlar på en börs, som SPDR Gold Trust (GLD). Om du har ett handelskonto kan du spekulera på kursrörelser med guld.

Denna börshandlade fond äger guld, och därför återspeglar dess värde guldpriset. Priset på SPDR Gold Trust är ungefär 1/10 av guldpriset. Så om guld futures handlas till $ 1800, kommer Gold Trust att handla till cirka $ 180.

ETFer handlas som alla aktier. Minsta prisrörelse är $ 0,01, därför vinner du eller förlorar $ 0,01 för varje aktie du äger varje gång priset ändras med ett cent. Aktier och ETF handlas vanligtvis i block med 100 aktier (kallade ”börsposter”), så om kursen rör sig ett öre och du äger 100 aktier vinner du eller förlorar $ 1.

Om priset förändras med en dollar, från $ 120 till $ 121, vinner eller förlorar du $ 100 på din position på 100 aktier. Om du innehar 500 aktier vinner eller förlorar du $ 500 på samma kursrörelse. Det belopp du behöver på ditt konto för att idag handla med en guld -ETF beror på priset på ETFen, din hävstång och din positionsstorlek.

Handla guld hos CMC Markets

CMC Markets är ett globalt företag med en handelsplattform för onlinetrading av finansiella derivatinstrument, i huvudsak handel med CFD:er på aktier, index, råvaror, ETF, valutor och kryptovalutor. Till CMC Markets.

Handla guld hos IG Markets

IG är ett företag som specialiserar sig på finansiella derivatinstrument, huvudsakligen handel med CFD på aktier, index, råvaror och valutor. IG har även handel med CFD på många amerikanska ETF. Till IGs ETF Screener

Handla guld hos Plus500

Plus500 är en CFD-mäklare. Plus500 är en ledande aktör som låter dig handla många börshandlade fonder och all världens råvaror via CFD-kontrakt. Till Plus500.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *