Följ oss

Nyheter

Nordnet lanserar courtagefritt månadssparande i börshandlade fonder ETF:er

Publicerad

den

Nordnet lanserar courtagefritt månadssparande i börshandlade fonder ETF:er

Nordnet lanserar en nordisk lösning som gör det möjligt att månadsspara helt courtagefritt i börshandlade fonder. Totalt erbjuds 40 ETF:er från marknadens ledande ETF-leverantörer iShares (BlackRock), db-x trackers (Deutsche Bank) och Xact (Handelsbanken).

Argumentet att börshandlade fonder inte passar månadssparande faller platt när Nordnet nu slopar courtaget.

Börshandlade fonder, Exchange Traded Funds eller ETF:er, har länge varit populära i USA och övriga Europa. Nordnet ser en ökad efterfrågan även i Sverige och övriga Norden. Därför lansera bolaget nu månadssparande i börshandlade fonder. Initialt erbjuds sammanlagt 40 ETF:er utan hävstång att välja bland från tre av de ledande aktörerna på området.

  • Med tanke på de låga förvaltningskostnaderna, som kännetecknar börshandlade fonder, passar de perfekt för sparare med lång sparhorisont. I ett pensionssparande är de till exempel ett utmärkt investeringsalternativ, säger Håkan Nyberg, vd på Nordnet.
  • Med de ETF:er som ingår i vårt erbjudande får spararna nu möjlighet att välja bland fonder som följer en mängd olika aktiemarknader, inklusive spännande tillväxtmarknader och räntefonder. En del tror att börshandlade fonder är en högriskprodukt, men det är snarare tvärtom. Sprider du ut sparandet över tid genom månadssparande i ETF:er utan hävstång är det enkelt, billigt och ger dig lägre risk, säger Håkan Nyberg.

Hos Nordnet har redan över 30 000 kunder upptäckt och handlat i ETF:er, mycket tack vare fördelarna med billig indexförvaltning som är börshandlad.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.