Följ oss

Nyheter

CoinShares lanserar kryptokorgar utan avgifter

Publicerad

den

CoinShares har utökat sitt utbud av kryptobörshandlade produkter (ETP) med lanseringen av två korg-ETPer, så kallade kryptokorgar som spårar digitala tillgångar med stora bolag och smarta kontrakt.

CoinShares har utökat sitt utbud av kryptobörshandlade produkter (ETP) med lanseringen av två korg-ETPer, så kallade kryptokorgar som spårar digitala tillgångar med stora bolag och smarta kontrakt.

CoinShares Physical Top 10 Crypto Market ETP (CTEN) och CoinShares Physical Smart Contract Platform ETP (CSSC) är noterade på Deutsche Boerse med totala kostnadskvoter (TERs) på 0 procent ”tills vidare”.

CTEN och CSSC kommer att spåra CoinShares Compass Top10 Crypto Market-index respektive CoinShares Compass Smart Contract Platform-index.

Lanseringarna kommer efter att ETP-emittenten rapporterade en inkomstminskning på 97 procent 2022 efter kollapsen av börsen FTX i november förra året.

CoinShares sa dock att de nya ETPerna utvecklades för att möta efterfrågan på kryptoindexprodukter.

CTEN och CSSC kommer båda att hålla 10 kryptovalutor och ha en maximal vikt på 35 procent i ett försök att ”minska koncentrationsrisken för indexen” som kommer att balansera om kvartalsvis.

Trots detta har CTEN för närvarande en vikt på 39,2 procent till bitcoin, före ethereum som har en vikt på 33,8 procent och 8,2 procent för rippel.

Samtidigt har CSSC en vikt på 35,9 procent till ethereum, före cardano (14,7 procent) och polygon (11,9 procent).

CoinShares sa att den kvartalsvisa ombalanseringen kommer att hjälpa till att hålla kostnaden för produkten låg. Den lade till lika viktade index som vanligtvis ”kräver ett större antal beståndsdelar för att överträffa” marknadsvärdevägda strategier och leder till högre portföljomsättningskostnader.

Frank Spiteri, chef för kapitalförvaltning på CoinShares, sa: ”Med CTEN kan investerare få bredare marknadsexponering med minskad koncentrationsrisk jämfört med enskilda mynt medan CSSC erbjuder investerare passiv exponering mot Web3-revolutionen i en enda diversifierad, reglerad, transparent produkt”

CoinShares avslöjade en förlust på 26 miljoner pund efter kollapsen av FTX medan kapitalförvaltningsavgifterna sjönk med 66 procent under fjärde kvartalet 2022, eftersom tillgångar under förvaltning (AUM) sjönk avsevärt under året.

Företaget sa att det ändrade sin strategi för motpartsrisk efter kollapsen av FTX, och placerade den ”stora majoriteten” av alla digitala tillgångar hos reglerade digitala tillgångar.

CoinShares stängde sin FTX ETPCoinShares FTX Physical FTX Token (CFTT) – i november förra året.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

XAD2 ETC spårar priset i silver och valutasäkras till euro

Publicerad

den

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) investerar i silver. Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,75 % p.a.. ETC replikerar utvecklingen av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC har tillgångar på 116 miljoner euro under förvaltning. ETC är äldre än 5 år och har sin hemvist i Jersey.

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) investerar i silver.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,75 % p.a. Denna ETC replikerar utvecklingen av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC har tillgångar på 116 miljoner euro under förvaltning. ETC är äldre än 5 år och har sin hemvist i Jersey.

Investeringsstrategi

Silverspotpriset är priset på silver i amerikanska dollar. Valutasäkrad till euro (EUR).

Handla XAD2 ETC

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETC handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade produkt.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURXAD2
gettexEURXAD2
Borsa ItalianaEURXAD2
Stuttgart Stock ExchangeEURXAD2
London Stock ExchangeEUROXA2
SIX Swiss ExchangeEURXAD2

Fortsätt läsa

Nyheter

IGWD ETF en globalfond som valutasäkras i brittiska pund

Publicerad

den

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,55 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 205 miljoner GBP under förvaltning. IGWD ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IGWD?

  1. Diversifierad exponering mot utvecklade företag
  2. Direktinvesteringar i ett brett spektrum av industriföretag
  3. Internationell marknadsexponering och exponering utanför GBP säkras tillbaka till GBP månadsvis

Investeringsmål

Fonden strävar efter att spåra resultatet för ett index som består av företag som också säkrar varje valutaexponering i indexet tillbaka till GBP på månadsbasis.

Investeringsstrategi

MSCI World (GBP Hedged)-index spårar aktier från 23 utvecklade länder över hela världen. Valutasäkrad till brittiska pund (GBP).

Handla IGWD ETF

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXIGWD
gettexEUR2B73

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
AAPLAPPLE INCInformation Technology4.58US0378331005USD
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology3.73US5949181045USD
AMZNAMAZON COM INCConsumer Discretionary2.01US0231351067USD
GOOGLALPHABET INC CLASS ACommunication1.38US02079K3059USD
GOOGALPHABET INC CLASS CCommunication1.31US02079K1079USD
TSLATESLA INCConsumer Discretionary1.25US88160R1014USD
UNHUNITEDHEALTH GROUP INCHealth Care0.98US91324P1021USD
JNJJOHNSON & JOHNSONHealth Care0.95US4781601046USD
NVDANVIDIA CORPInformation Technology0.82US67066G1040USD
XOMEXXON MOBIL CORPEnergy0.79US30231G1022USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Förvaltare beskriver de senaste trenderna på AI-marknaden

Publicerad

den

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond med hemvist i Irland. Fonden följer Solactive Cloud Technology Equal Weight Index och strävar efter att ge likaviktad tillgång till företag med betydande exponering mot moln datorteknik. Detta kommer att omfatta företag från tre underteman, infrastructure as a service, platform as a service och software as a service.

Handla 5XYE ETF

HANetf HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära