Nyheter

Coinbase tappar marknadsandelar när ansökningarna om Bitcoin ETFer ökar

Publicerad

den

Marknadsandelen för Coinbase (COIN) sjunker avsevärt under ökande konkurrens inom Bitcoin ETF och kryptorymden. En oklar prognos för kryptovalutaverksamheten inför valet 2024 skadar Coinbase, eftersom kryptovalutabörsen ser sin marknadsandel sjunka. Bristen på vallgrav i kryptohandel skapar möjligheter för kommande rivaler, vilket möjligen undergräver Coinbases dominans, skrev en analytiker.

Coinbase förlorar marknadsandelar till Bitcoin ETF

Den nya marknadsutvecklingen gör det svårare för Coinbase eftersom dess framtidsutsikter nu är under mer granskning. Möjligheten att stora konkurrenter som BlackRock och Fidelity som går in i kryptobranschen för detaljhandeln skulle skada Coinbases marknadsandel.

En våg av betydande finansiella organisationer har kommit fram för att ansöka om att starta Bitcoin ETFer när kryptovalutalandskapet förändras. Med denna åtgärd förs Wall Street och den ursprungliga kryptovalutan närmare varandra. Även om Bitcoins potentiella fördelar får den största uppmärksamheten, är Coinbase en annan viktig spelare som kommer att vinna avsevärt.

SECs oro för att mildra bedrägeri och marknadsmanipulation utgjorde ett reglerande hinder på vägen mot ETF-certifiering. Sex företag, inklusive Coinbase, designade om sina applikationer och skapade ett gemensamt övervakningsavtal som ett snabbt svar, vilket gör Coinbase till en avgörande partner. Coinbase tar en nyckelroll i att garantera marknadsintegritet och upprätthålla regulatoriska tillsynskrav genom förbättrade mekanismer för att identifiera marknadsmanipulation.

Trots minskande förluster och överstigande intäktsprognoser, har Coinbases senaste resultat under andra kvartalet inte lyckats dämpa analytikers oro, rapporterade Yahoo Finance. Enligt JPMorgans forskning kämpar Coinbase med förlusten av marknadsandelar, trots överträffande vinstprognoser, på grund av ökad konkurrens från Block (SQ) och Robinhood Markets.

Är det tuff tid för krypto?

Eftersom handel inte längre är företagets primära inkomstkälla, förhandlar Coinbase främmande mark i en föränderlig miljö. Med Coinbases resa som ett mikrokosmos av riskerna som den större kryptosektorn står inför, framhäver den förändrade marknadsdynamiken branschens revolutionära karaktär.

Coinbases förmåga att justera och bibehålla sin fot mitt i skiftande tidvatten kommer att ha en enorm inverkan på dess bana i den ständigt föränderliga miljön för digital finans, eftersom kryptomarknaden går mot större reglerande tydlighet.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version