Följ oss

Nyheter

Coinbase: Dekryptering av tillgång till kryptomarknader

Publicerad

den

Det kan inte förnekas att kryptovalutor är här för att stanna, och med detta behövs tillgång till kryptomarknader. Med den sjunkande köpkraften för den amerikanska dollarn

Det kan inte förnekas att kryptovalutor är här för att stanna, och med detta behövs tillgång till kryptomarknader. Med den sjunkande köpkraften för den amerikanska dollarn och oro över inflationen hotande är det naturligt för investerare att söka vägar för att höja värdet på sina likvida kontanter. I en inspelad intervju vid CoinDesks Consensus 2021-konferens som hölls den 24 maj uppgav till och med miljardärs hedgefondsinvesteraren Ray Dalio att han hellre skulle äga Bitcoin än obligationer.

Vissa investerare kan dock vara oroliga för kryptovalutans volatilitet och hållbarhet, trots det enorma intresset för kryptoutrymmet. För att dra nytta av det intresset utan att direkt investeras i kryptovalutor, levererar Leverage Shares till sina investerare Coinbase Tracker ETP (LSE: 1COI i USD, COIB i GBx, COI1 i EUR; Euronext Paris: 1COI; Euronext Amsterdam: COIB), som erbjuder 1:1 exponering för COIN-aktier till en bråkdel av priset och i flera valutor.

Ett ledande transaktionsnav

Coinbase grundades i San Francisco 2012 och är ett av världens största krypovalutabörser och värderas till nästan 50 miljarder dollar idag. Ursprungligen erbjuds tjänster endast för Bitcoin (BTC), och företaget fortsatte med att utöka sina tjänster för många andra kryptovalutor – kollektivt kända som ”altcoins” – förutsatt att de är decentraliserade via blockchain.

För närvarande erbjuds över 25 kryptovalutor för investering, handel och staking, varför Coinbase har konsekvent rankats bland de mest likvida börserna för kryptos. Detta visade sig särskilt till hjälp under senare tid. BTC var värt mindre än 5 000 dollar före pandemin. Snabbspolning ett år senare handlades denna kryptovaluta till över 60 000 USD eftersom många investerare pumpade en del av deras stimulansutdelningar till att äga en del av det nu växande kryptovalutautrymmet.

Också relevant för Coinbase-framgångshistorien är dess kundinriktade upplevelse: plattformen kan nås genom Android- eller iOS-enheter men behöver inte någon nedladdningsbar handelsprogramvara. Den är inriktade på nybörjare, är upplevelsen helt webbläsarbaserad.

En kritik har varit Coinbases relativt höga – och förvirrande – användningsavgifter. Företaget erbjuder således Coinbase Pro till mer avancerade investerare, som kommer med lägre provisionskostnader, avancerade kartfunktioner samt möjlighet att utföra marginalhandel, det vill säga belåning.

Således har företaget ett ganska fördelat kundutbud: dess Coinbase-plattform är en enkel ramp på kryptoinvesteringar för nybörjare och tillgång till kryptomarknader, medan Coinbase Pro-plattformen erbjuder en mer komplex och robust handelsupplevelse för investerare när de har fått lite mer erfarenhet av kryptovärlden. Många experter säger emellertid att ett ”race to the bottom” -fenomen som ägde rum i slutet av 2019 med aktiehandelsavgifter med den ökande populariteten för Robinhood sannolikt kommer att ta sig till kryptohandeln, eftersom fler och fler Coinbase-konkurrenter försöker hugga marknadsandelar.

Det noteras också att kryptovalutor inte betraktas som lagligt betalningsmedel och därmed inte stöds av skyddsmekanismerna i SIPC eller FDIC. För att lindra denna oro tillhandahåller företaget en försäkring genom att slå samman Coinbase-saldon och hålla dem på depåkonton i USD, penningmarknadsfonder i USD eller likvida amerikanska statsobligationer.

Coinbase har byggt upp ett ganska gott rykte som en bra tillgång till kryptomarknader och en säker plats att köpa och sälja krypto. För att skydda investerarsaldot anger företaget att 98% av kundernas medel lagras offline på olika platser runt om i världen. Företaget erbjuder en gratis plånbok för att hålla investerarnas kryptor men en kund kan också välja en plånbok från tredje part.

Konkurrenskraftiga landskap och ”vinter” bekymmer

En källa till oro i det konkurrensutsatta landskapet har varit ökningen av decentraliserade börser eller DEXer. DEX är peer-to-peer-nätverk för att byta digitala tokens, till skillnad från en centraliserad marknadsplats som Coinbase. Till skillnad från Coinbase kräver DEXes inte att användare överlämnar sina digitala tokens till börsen för att kunna handla – en möjlighet som anses ganska tilltalande för handlare som är oroliga för hackare som har varit kända för att rikta kryptobörser för att stjäla tokens.

I april skedde transaktioner på över 122 miljarder dollar på DEXes, upp från mindre än en miljard dollar ett år tidigare. Uniswap, den närmaste DEX-konkurrenten till Coinbase, registrerade volymer på 36,6 miljarder dollar i april, i princip 1/3 av de 110 miljarder dollar som omsattes på Coinbase.

Det finns en viktig skillnadspunkt från ett lagstiftningsperspektiv: Till skillnad från kryptobörser har DEXes i allmänhet inte skydd mot penningtvätt eller ”KYC” -åtgärder för att bekräfta plattformsanvändarnas identitet. Detta kommer säkert att höja utsikterna till förbud och straffåtgärder från regeringar inom en snar framtid.

En annan källa till oro som påverkar både centraliserade och decentraliserade börser har varit utsikterna till en ”kryptovinter”: ett fenomen som inträffar när investerarnas intresse för kryptos minskar, vilket leder till försäljningar och konverteringar av krypton till fiats. Det senaste fallet i kryptopriserna ledde till att värdepappersföretaget Mizuho sänkte Coinbases målpris med nästan 30% ner till $ 225, och citerade detta fenomen som den viktigaste anledningen till att Coinbase framåt inte kunde samla in så mycket avgifter.

Tracker fördel

En jämförelse av Coinbases aktiekurs (COIN) mot BTC – allmänt ansedd som ”guldstandarden” bland kryptor – eftersom den förstnämnda noteringen visar att det finns en ganska stark trend med en liten fördel i COIN:

Därför kan investerare som vill exponeras tillgång till kryptomarknader utan att direkt investera i kryptovalutor finna att investera i ett företag som COIN är ett lönsamt alternativ.

Priset på COIN är emellertid cirka $ 250, handlas i USD och är endast tillgängligt under amerikanska öppettider – vilket introducerar flera hinder för många investerare.

Från och med den här månaden kan investerare få 1:1-exponering mot större aktier, inklusive COIN, i deras önskade valuta. Coinbase Tracker ETP noteras till bara $ 5 (eller motsvarande i GBP eller EUR) och handlas som alla andra ETF. I utbyte mot en årlig förvaltningsavgift på 0,15% kan investerare nu skala upp eller ner sin exponering för COIN i fraktioner.

Sammanfattningsvis

Leverage Shares trackers erbjuder både kostnads- och valutafördelar för den kunniga investeraren. Med medel för att skala sina investeringar längs båda dessa parametrar, uppmuntrar Leverage Shares dig att överväga deras lönsamhet i din investeringsstrategi.

Handla Leverage Shares produkter

Leverage Shares produkter kan handlas genom till exempel IG, men även på Londonbörsen för den som har ett konto hos en mäklare som erbjuder handel på denna marknad, till exempel DEGIRO. Vidare handlas Leverage Shares Single Stock ETPs på Euronext Amsterdam och Euronext Paris.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *