Följ oss

Nyheter

Coinbase: Dekryptering av tillgång till kryptomarknader

Publicerad

den

Det kan inte förnekas att kryptovalutor är här för att stanna, och med detta behövs tillgång till kryptomarknader. Med den sjunkande köpkraften för den amerikanska dollarn

Det kan inte förnekas att kryptovalutor är här för att stanna, och med detta behövs tillgång till kryptomarknader. Med den sjunkande köpkraften för den amerikanska dollarn och oro över inflationen hotande är det naturligt för investerare att söka vägar för att höja värdet på sina likvida kontanter. I en inspelad intervju vid CoinDesks Consensus 2021-konferens som hölls den 24 maj uppgav till och med miljardärs hedgefondsinvesteraren Ray Dalio att han hellre skulle äga Bitcoin än obligationer.

Vissa investerare kan dock vara oroliga för kryptovalutans volatilitet och hållbarhet, trots det enorma intresset för kryptoutrymmet. För att dra nytta av det intresset utan att direkt investeras i kryptovalutor, levererar Leverage Shares till sina investerare Coinbase Tracker ETP (LSE: 1COI i USD, COIB i GBx, COI1 i EUR; Euronext Paris: 1COI; Euronext Amsterdam: COIB), som erbjuder 1:1 exponering för COIN-aktier till en bråkdel av priset och i flera valutor.

Ett ledande transaktionsnav

Coinbase grundades i San Francisco 2012 och är ett av världens största krypovalutabörser och värderas till nästan 50 miljarder dollar idag. Ursprungligen erbjuds tjänster endast för Bitcoin (BTC), och företaget fortsatte med att utöka sina tjänster för många andra kryptovalutor – kollektivt kända som ”altcoins” – förutsatt att de är decentraliserade via blockchain.

För närvarande erbjuds över 25 kryptovalutor för investering, handel och staking, varför Coinbase har konsekvent rankats bland de mest likvida börserna för kryptos. Detta visade sig särskilt till hjälp under senare tid. BTC var värt mindre än 5 000 dollar före pandemin. Snabbspolning ett år senare handlades denna kryptovaluta till över 60 000 USD eftersom många investerare pumpade en del av deras stimulansutdelningar till att äga en del av det nu växande kryptovalutautrymmet.

Också relevant för Coinbase-framgångshistorien är dess kundinriktade upplevelse: plattformen kan nås genom Android- eller iOS-enheter men behöver inte någon nedladdningsbar handelsprogramvara. Den är inriktade på nybörjare, är upplevelsen helt webbläsarbaserad.

En kritik har varit Coinbases relativt höga – och förvirrande – användningsavgifter. Företaget erbjuder således Coinbase Pro till mer avancerade investerare, som kommer med lägre provisionskostnader, avancerade kartfunktioner samt möjlighet att utföra marginalhandel, det vill säga belåning.

Således har företaget ett ganska fördelat kundutbud: dess Coinbase-plattform är en enkel ramp på kryptoinvesteringar för nybörjare och tillgång till kryptomarknader, medan Coinbase Pro-plattformen erbjuder en mer komplex och robust handelsupplevelse för investerare när de har fått lite mer erfarenhet av kryptovärlden. Många experter säger emellertid att ett ”race to the bottom” -fenomen som ägde rum i slutet av 2019 med aktiehandelsavgifter med den ökande populariteten för Robinhood sannolikt kommer att ta sig till kryptohandeln, eftersom fler och fler Coinbase-konkurrenter försöker hugga marknadsandelar.

Det noteras också att kryptovalutor inte betraktas som lagligt betalningsmedel och därmed inte stöds av skyddsmekanismerna i SIPC eller FDIC. För att lindra denna oro tillhandahåller företaget en försäkring genom att slå samman Coinbase-saldon och hålla dem på depåkonton i USD, penningmarknadsfonder i USD eller likvida amerikanska statsobligationer.

Coinbase har byggt upp ett ganska gott rykte som en bra tillgång till kryptomarknader och en säker plats att köpa och sälja krypto. För att skydda investerarsaldot anger företaget att 98% av kundernas medel lagras offline på olika platser runt om i världen. Företaget erbjuder en gratis plånbok för att hålla investerarnas kryptor men en kund kan också välja en plånbok från tredje part.

Konkurrenskraftiga landskap och ”vinter” bekymmer

En källa till oro i det konkurrensutsatta landskapet har varit ökningen av decentraliserade börser eller DEXer. DEX är peer-to-peer-nätverk för att byta digitala tokens, till skillnad från en centraliserad marknadsplats som Coinbase. Till skillnad från Coinbase kräver DEXes inte att användare överlämnar sina digitala tokens till börsen för att kunna handla – en möjlighet som anses ganska tilltalande för handlare som är oroliga för hackare som har varit kända för att rikta kryptobörser för att stjäla tokens.

I april skedde transaktioner på över 122 miljarder dollar på DEXes, upp från mindre än en miljard dollar ett år tidigare. Uniswap, den närmaste DEX-konkurrenten till Coinbase, registrerade volymer på 36,6 miljarder dollar i april, i princip 1/3 av de 110 miljarder dollar som omsattes på Coinbase.

Det finns en viktig skillnadspunkt från ett lagstiftningsperspektiv: Till skillnad från kryptobörser har DEXes i allmänhet inte skydd mot penningtvätt eller ”KYC” -åtgärder för att bekräfta plattformsanvändarnas identitet. Detta kommer säkert att höja utsikterna till förbud och straffåtgärder från regeringar inom en snar framtid.

En annan källa till oro som påverkar både centraliserade och decentraliserade börser har varit utsikterna till en ”kryptovinter”: ett fenomen som inträffar när investerarnas intresse för kryptos minskar, vilket leder till försäljningar och konverteringar av krypton till fiats. Det senaste fallet i kryptopriserna ledde till att värdepappersföretaget Mizuho sänkte Coinbases målpris med nästan 30% ner till $ 225, och citerade detta fenomen som den viktigaste anledningen till att Coinbase framåt inte kunde samla in så mycket avgifter.

Tracker fördel

En jämförelse av Coinbases aktiekurs (COIN) mot BTC – allmänt ansedd som ”guldstandarden” bland kryptor – eftersom den förstnämnda noteringen visar att det finns en ganska stark trend med en liten fördel i COIN:

Därför kan investerare som vill exponeras tillgång till kryptomarknader utan att direkt investera i kryptovalutor finna att investera i ett företag som COIN är ett lönsamt alternativ.

Priset på COIN är emellertid cirka $ 250, handlas i USD och är endast tillgängligt under amerikanska öppettider – vilket introducerar flera hinder för många investerare.

Från och med den här månaden kan investerare få 1:1-exponering mot större aktier, inklusive COIN, i deras önskade valuta. Coinbase Tracker ETP noteras till bara $ 5 (eller motsvarande i GBP eller EUR) och handlas som alla andra ETF. I utbyte mot en årlig förvaltningsavgift på 0,15% kan investerare nu skala upp eller ner sin exponering för COIN i fraktioner.

Sammanfattningsvis

Leverage Shares trackers erbjuder både kostnads- och valutafördelar för den kunniga investeraren. Med medel för att skala sina investeringar längs båda dessa parametrar, uppmuntrar Leverage Shares dig att överväga deras lönsamhet i din investeringsstrategi.

Handla Leverage Shares produkter

Leverage Shares produkter kan handlas genom till exempel IG, men även på Londonbörsen för den som har ett konto hos en mäklare som erbjuder handel på denna marknad, till exempel DEGIRO. Vidare handlas Leverage Shares Single Stock ETPs på Euronext Amsterdam och Euronext Paris.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

JPGD ETF är en aktivt förvaltad fond som investerar i amerikanska tillväxtaktier

Publicerad

den

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF USD (dist) (JPGD ETF) med ISIN IE0003KQ8JX1, är en aktivt förvaltad ETF som investerar i amerikanska tillväxtaktier och strävar efter att generera en högre långsiktig avkastning än Russell 1000 Growth-index. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF USD (dist) (JPGD ETF) med ISIN IE0003KQ8JX1, är en aktivt förvaltad ETF som investerar i amerikanska tillväxtaktier och strävar efter att generera en högre långsiktig avkastning än Russell 1000 Growth-index. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,49 procent p.a. JPMorgan Active US Growth UCITS ETF USD (dist) är den billigaste och största ETF som följer JPMorgan Active US Growth-index. Denna ETF replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen delas ut till investerarna (Årligen).

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF USD (dist) är en mycket liten ETF med 5 miljoner euro under förvaltning. ETF lanserades den 18 januari 2024 och har sin hemvist i Irland.

Möjlighet

Erfaret portföljförvaltningsteam med i genomsnitt 30 års branscherfarenhet

Utnyttja de bästa idéerna från JPMorgans dedikerade tillväxtforskningsteam, förutom grundläggande insikter från över 20 amerikanska aktiekarriäranalytiker, alla med i genomsnitt 20+ års branscherfarenhet.

Portfölj

Kombinerar två av JPMorgans beprövade aktiva amerikanska aktiestrategier (tillväxt med stora bolag och tillväxtfördelar), som kombineras för att leverera en diversifierad portfölj av amerikanska tillväxtaktier med underskattad tillväxtpotential över sektorer.

Resultat

Aktivt förvaltad investeringsstrategi som strävar efter att leverera en stilren tillväxtaktieportfölj med en viss grad av marknadskapitalflexibilitet

Investeringsmål

Delfonden strävar efter att uppnå en långsiktig avkastning som överstiger Russell 1000 Growth Index (Netto Total Return of 30% källskatt på utdelning) (”riktmärket”) genom att aktivt investera främst i en tillväxtstilsorienterad portfölj av amerikanska företag .

Riskprofil

Värdet på aktierelaterade värdepapper kan sjunka såväl som upp som svar på enskilda företags resultat och allmänna marknadsförhållanden, ibland snabbt eller oförutsägbart. Om ett företag går i konkurs eller en liknande finansiell omstrukturering förlorar dess aktier vanligtvis det mesta eller hela sitt värde.

De tillväxtaktier som delfonden fokuserar på kan reagera annorlunda på emittentens, politiska, marknadsmässiga och ekonomiska utveckling än marknaden som helhet och andra typer av aktier. Tillväxtaktier tenderar att vara dyrare i förhållande till deras inkomster eller tillgångar jämfört med andra typer av aktier. Som ett resultat, eftersom tillväxtaktier tenderar att vara känsliga för förändringar i deras inkomster och för stigande räntor och inflation, tenderar de att vara mer volatila än andra typer av aktier. Delfonden kan ha större volatilitet jämfört med bredare marknadsindex och kan utsättas för perioder av underpresterande som ett resultat av dess fokus på tillväxtaktier.

Uteslutning av företag som inte uppfyller vissa ESG-kriterier från delfondens investeringsuniversum kan leda till att delfonden presterar annorlunda jämfört med liknande fonder som inte har en sådan policy.

Delfonden strävar efter att ge en avkastning över Benchmark; Delfonden kan dock prestera sämre än jämförelseindexet.

Handla JPGD ETF

JPMorgan Active US Growth UCITS ETF USD (dist) (JPGD ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXJGDU
London Stock ExchangeUSDJGUD
XETRAEURJPGD

Största innehav

NamnISINLandVikt %
MICROSOFT CORPUS5949181045United States9.83%
NVIDIA CORPUS67066G1040United States7.72%
AMAZON.COM INCUS0231351067United States6.66%
META PLATFORMS INC-CLASS AUS30303M1027United States6.23%
APPLE INCUS0378331005United States4.76%
ELI LILLY & COUS5324571083United States3.95%
ALPHABET INC-CL CUS02079K1079United States3.43%
MASTERCARD INC – AUS57636Q1040United States2.83%
BROADCOM INCUS11135F1012United States2.61%
NETFLIX INCUS64110L1061United States2.13%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

21Shares utökar sitt amerikanska produktutbud med lanseringen av 21Shares Core Ethereum ETF (CETH)

Publicerad

den

CETH bygger på företagets uppdrag att göra kryptotillgångar mer tillgängliga, enkla för investerare, och fungerar som ett bevis på tillgångsklassens globala momentum.

CETH bygger på företagets uppdrag att göra kryptotillgångar mer tillgängliga, enkla för investerare, och fungerar som ett bevis på tillgångsklassens globala momentum.

21Shares US LLC (”21Shares”), ett dotterbolag till 21Shares AG, en av världens största emittenter av kryptobörshandlade fonder (ETF), tillkännagav idag lanseringen av 21Shares Core Ethereum ETF (CETH). CETH är inte en fond registrerad enligt Investment Company Act från 1940, i dess ändrade lydelse (”1940 Act”) och är inte föremål för reglering enligt 1940 års lag, till skillnad från de flesta börshandlade produkter eller ETFer. CETH är föremål för betydande risk och ökad volatilitet. Fonden är inte lämplig för alla investerare.

Med en total kostnadskvot (TER) på 0,21 procent är 21Shares Core Ethereum ETF investeringsmål att försöka spåra resultatet för Ether (ETH), den näst största kryptotillgången efter börsvärde. Dessutom representerar CETH 21Shares senaste tillskott till sitt växande utbud av amerikanska produkter och understryker företagets tillväxt och engagemang för den amerikanska marknaden.

Ethereum är en decentraliserad plattform för smarta kontrakt som revolutionerade blockchain-världen. ETH, nätverkets inhemska kryptotillgång, är bränslet som gör att Ethereum kan fungera på samma sätt som vi använder olja för att driva fordon, värma upp byggnader och producera el i den fysiska världen. Ungefär som Bitcoin är Ethereum ett peer-to-peer-nätverk där transaktioner registreras i en allmänt tillgänglig, decentraliserad reskontra. Det som är annorlunda med Ethereum är att det lanserades ur Bitcoins initiala begränsning som ett enkelt avvecklingslager där människor skickar och tar emot mynt. Från början positionerade sig Ethereum som infrastrukturen för att bygga applikationer som liknar webbplatser eller mobilapplikationer ovanpå ett helt decentraliserat internet. Med andra ord tillhandahåller Ethereum en globalt tillståndslös appbutik och en plattform för Web3 – en ny iteration av world wide web – innovation.

Sedan 2018 har 21Shares banat väg för innovationen av crypto asset exchange traded products (ETPs) globalt, med notering på några av de största, mest likvida värdepappersbörserna runt om i världen, inklusive London Stock Exchange, Nasdaq OMX, Euronext Paris och Amsterdam, Deutsche Börse Xetra, och SIX Swiss Exchange. Detta gör det möjligt för investerare att få exponering för krypto genom sin befintliga bank eller mäkleri, tar bort komplexiteten kring skatterapportering och erbjuder investerare bättre förvaring och operativ riskhantering än att hålla fysisk krypto.

”21Shares ligger i framkant av en finansiell revolution, eftersom investerarnas efterfrågan på kryptotillgångar ETF fortsätter att öka i låst takt med utvecklande regelverk runt om i världen. Vårt uppdrag – att göra kryptotillgångar mer tillgängliga för investerare, och att överbrygga gapet mellan traditionell finans och decentraliserad finansiering – är nu mer uppnåeligt än någonsin Det finns en växande acceptans för att krypto är här för att stanna och kommer att spela en roll i utvecklingen av det finansiella systemet, säger Ophelia Snyder, medgrundare och president för 21Shares.

Synder fortsatte, ”Medan Bitcoin ofta klassificeras nära med råvaror, presenterar Ethereum ett unikt investeringsfall. Som en plattform som driver innovation och driver nästa generation av internet, anpassar Ethereum sig närmare teknikinvesteringar, vilket markerar en spännande potentiell möjlighet för investerare. 21Shares Core Ethereum ETF, som det senaste tillskottet till 21Shares växande amerikanska produktutbud, representerar ett viktigt steg för tillgång till kryptotillgångar för amerikanska investerare och vi är glada över att få denna produkt till den amerikanska marknaden.”

21Shares Core Ethereum ETF är 21Shares sjunde produkt i USA och understryker 21Shares fortsatta tillväxt på den amerikanska marknaden, som nu inkluderar över 3,2 miljarder USD i förvaltat kapital och nästan 50 heltidsanställda.

Sedan starten har 21Shares en meritlista när det gäller att utveckla innovativa kryptotillgångsprodukter, skapa en bro för investerare mellan traditionell finans och decentraliserad finansiering, och har visat utmärkt operativ och kundservice med fokus på transparens, riskhantering och hållbarhet.

Fortsätt läsa

Nyheter

SLNC ETP en börshandlad produkt för den som tror på Solana

Publicerad

den

CoinShares Physical Staked Solana (SLNC ETP) med ISIN GB00BNRRFY34, spårar värdeutvecklingen av kryptovalutan Solana.

CoinShares Physical Staked Solana (SLNC ETP) med ISIN GB00BNRRFY34, spårar värdeutvecklingen av kryptovalutan Solana.

Den börshandlade produktens TER (total cost ratio) uppgår till 0,00 % p.a. CoinShares Physical Staked Solana är det billigaste ETN som följer Solana-indexet. Denna ETN replikerar resultatet av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av kryptovalutan.

CoinShares Physical Staked Solana har tillgångar på 245 miljoner euro under förvaltning. Denna ETN lanserades den 23 mars 2022 och har sin hemvist i Jersey.

Toppmoderna Solana crypto ETP

Hur bekvämt som helst: CoinShares ETPer är tillgängliga precis som alla aktier eller ETFer, direkt genom din favoritmäklare eller bank. Hantera din investering enkelt på ett ställe och få alla fördelar med att äga kryptotillgångar, utan bördan och riskerna med självvård.

Fysiskt, för största säkerhet: För varje investering i CoinShares Physical Staked Solana ETP köps samma summa i riktig SOL. I Komainus förvar – ett joint venture mellan CoinShares, Nomura & Ledger – drar din SOL-investering nytta av en av branschens säkraste lagringsstandarder.

0 % förvaltningsavgifter och ytterligare insatsbelöningar: 0% förvaltningsavgifter och ytterligare insatsbelöningar En första i krypto-ETP-branschen. CoinShares insatta ETPer är byggda för att göra det möjligt för Emittenten att dela insatsbelöningar med investerare. Insatta mynt flyttas inte från det säkra förvaringsinstitutet där de lagras, och ETPen förblir 100 % fysiskt backad hela tiden. Och förvaltningsavgifterna sänks också till 0 %p.a.

En pålitlig aktör:´CoinShares är börsnoterat på Nasdaq Stockholm, vilket innebär rigorös efterlevnad av regler, noggranna externa revisioner och transparens genom kvartalsrapportering. Med produkter som handlas på Europas största börser är CoinShares kontinentens ledande krypto-ETP-leverantör.

Handla SLNC ETP

CoinShares Physical Staked Solana (SLNC ETP) är en europeisk börshandlad kryptovaluta. Denna ETP handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och SIX Swiss Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
SIX Swiss ExchangeUSDSLNC
XETRAEURSLNC
gettexEURSLNC

Fortsätt läsa

Populära