Följ oss

Nyheter

CNBS ETF en satsning på den globala cannabisindustrin

Publicerad

den

Amplify Seymour Cannabis ETF (NYSEArca: CNBS ETF) investerar i cannabisaktier över hela världen. Fonden investerar i värdepapper från företag med alla marknadsvärden

Amplify Seymour Cannabis ETF (NYSEArca: CNBS ETF) investerar i cannabisaktier över hela världen. Fonden investerar i värdepapper från företag med alla marknadsvärden som får 50% eller mer av sina intäkter från cannabis- och hampaekosystemet, vilket klassificeras som en av tre saker: cannabis / hampa (läkemedel / bioteknik, odling och detaljhandel, hampa produkter och cannabisinfunderade produkter), support (jordbruksteknik, fastighets- och kommersiella tjänster) eller tillhörande (konsumtionsenheter / -mekanismer, investering och ekonomi, teknik och media och andra tillhörande). Fonden förvaltas aktivt.

Fonden förvaltas av Tim Seymour, en erkänd röst och erfaren investerare i cannabisutrymmet. Tim Seymour har över 20 års erfarenhet av investeringar som portföljförvaltare, fördelare och kapitalmarknadsprofessionell inom flera tillgångsslag. Herr Seymour har varit en tidig investerare i cannabisindustrin och fungerar som styrelseledamot eller i en rådgivande roll för flera privata cannabisföretag. Dessutom är Mr. Seymour en frekvent och långvarig bidragsgivare på CNBC, inklusive över ett decennium som medvärd i showen ”Fast Money.” Mr. Seymour är grundare och Chief Investment Officer för Seymour Asset Management (“SAM”).

CNBS startades i juli 2019 och har i dag 23 innehav. Fonden har en förvaltningskostnad på 0,65 procent.

Val av CNBS-portfölj

CNBS investerar minst 80% av sina tillgångar i värdepapper i företag som får 50% eller mer av sina intäkter från cannabis och hampa ekosystem, över en av tre klassificeringar:

Fondöversikt

Investeringen syftar till att ge investerare kapitalökning. Fonden investerar minst 80% av sina nettotillgångar (inklusive investeringslån) i värdepapper för företag som får 50% eller mer av sina intäkter från cannabis- och hamp-ekosystemet. Det är en aktivt förvaltad ETF som syftar till att ge investeringsexponering till globala företag som huvudsakligen är engagerade i det framväxande ekosystemet för cannabis och hampa över en av tre klassificeringar. Fonden är icke-diversifierad.

Handla CNBS ETF

Amplify Seymour Cannabis ETF (NYSEArca: CNBS ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i CNBS. Till IGs ETF Screener.

Innehav

NamnKortnamn% Vikt
GW Pharmaceuticals PLC ADRGWPH13.10%
Village Farms International IncVFF.TO9.86%
Aphria IncAPHA.TO9.45%
Canopy Growth CorpWEED.TO9.31%
Silver Spike Acquisition Corp Ordinary Shares Class ASSPK9.23%
RIV Capital Inc Ordinary Shares (Sub Voting)RIV.TO6.28%
Cronos Group IncCRON.TO4.96%
Hydrofarm Holdings Group Inc Ordinary SharesHYFM4.82%
Innovative Industrial Properties Inc Registered ShsIIPR4.00%
GrowGeneration CorpGRWG3.75%

De tio största innehaven svarar för 63,32 procent av fondens kapitalallokering.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *