Nyheter

Cloud Tech ETF delar explosiv tillväxt och framtida insikter

Publicerad

den

Anthony Ginsberg, VD för GINSGLOBAL Index Fund (5XYE ETF) anslöt sig till Steve Darling från Proactive för att reflektera över den anmärkningsvärda resan för Cloud Technology ETF, som lanserades 2018. Under de senaste fem åren har användningen av molnteknik skjutit i höjden, särskilt accelererat av covid-19 pandemi och distansarbetetrender. Till en början anammades molnteknologin av nystartade företag och små och medelstora företag, men den är nu en hörnsten för stora företag, inklusive banker, försäkringsbolag och regeringar. Denna utveckling har avsevärt omformat landskapet, med stora aktörer som Amazon, Microsoft och Google som gynnats.

Pandemin påskyndade införandet av hybrid- och multimolnlösningar, vilket minskade risken för stora företag. IBMs förvärv av Red Hat (NYSE: RHT) var ett avgörande ögonblick som gjorde det möjligt för multinationella organisationer att diversifiera sina molnleverantörer. Molnteknik omfattar nu olika branscher, från sociala medier och spel till elfordon, till och med korsar AI, främst driven av NVIDIA-chips. När det gäller prestanda har ETF upplevt en anmärkningsvärd tillväxt, med en ökning på upp till 30 % hittills under året. Totalt sett, sedan starten, har det sett en vinst på cirka 44 %, även om det fanns vissa utmaningar på grund av faktorer som inflation och marknadsfluktuationer.

Framöver förväntar sig Anthony fortsatt M&A-aktivitet inom moln- och cybersäkerhetssektorerna. När AI blir allt mer sammanflätad med molnteknik är det troligt att AI-företag också kan ge sig in i molnutrymmet. Molnbranschen är redo för betydande tillväxt, potentiellt tredubblad i storlek under de kommande fem till sex åren.

Handla 5XYE ETF

HANetf HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version