Följ oss

Nyheter

CI Global vill startar Kanadas tredje Bitcoin-ETF

Publicerad

den

CI Global vill startar Kanadas tredje Bitcoin-ETF

Det kan snart finnas en tredje kanadensisk Bitcoin-ETF (börshandlad fond). CI Global Asset Management, ett dotterbolag till ett företag som förvaltar mer än 230 miljarder dollar i tillgångar, lämnade in ett preliminärt prospekt för det finansiella instrumentet, meddelade företaget på fredagen.

Den så kallade CI Galaxy Bitcoin ETF (BTCX) förvaltas av CI och rekommenderas av Galaxy Digital. De två företagen har tidigare samarbetat med CI Galaxy Bitcoin Fund, en sluten investeringsprodukt.

Två bitcoin-ETF började handlas i Kanada denna vecka, vilket gav investerare ett sätt att få exponering för bitcoin genom att köpa aktier, snarare än själva tillgången. ETF-förvaltare köper en underliggande tillgång för investerare som handlar på aktiemarknaden mot en avgift.

Den första bitcoin-ETF i Nordamerika såg inflöden till ett värde av 421,8 miljoner dollar under de första två dagarna, inklusive över 6 000 BTC. BTCX kommer att investera direkt i bitcoin, med Galaxy som hanterar slutet av handeln och Gemini fungerar som custodian.

Det kanadensiska företaget 3iQ lämnade också in ett preliminärt prospekt för en bitcoin-ETF förra veckan.