Nyheter

CCLN ETF satsar på kinesiska företag som arbetar med ren energi

Publicerad

den

Global X China Clean Energy UCITS ETF (CCLN ETF) investerar i aktier med fokus på Ren energi, Social/Environmental, Utilities, Kina. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,68 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). CCLN ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Skäl att överväga CCLN

Hög tillväxtpotential. Denna ETF gör det möjligt för investerare att få tillgång till hög tillväxtpotential genom företag som är avgörande för ytterligare framsteg och ökad användning av ren energi i Kina.

Obegränsad inställning. ETFens sammansättning överskrider klassiska sektor- och branschklassificeringar genom att spåra ett framväxande tema.

ETF-effektivitet I en enda affär ger denna ETF tillgång till dussintals företag med hög exponering för temat ren energi i Kina.

Sammanfattning av ETFen

Global X China Clean Energy UCITS ETF (CCLN) strävar efter att investera i företag som är positionerade för att dra nytta av ytterligare framsteg inom och ökad användning av ren energi i Kina, inklusive sol-, vind-, kärn- och vattenkraft. Detta inkluderar företag vars huvudsakliga verksamhet är att leverera material och komponenter för kraftverksdrift samt oberoende kraft- och förnybar elproducent.

ETFens mål

Global X China Clean Energy UCITS ETF (CCLN) strävar efter att ge investeringsresultat som generellt motsvarar pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och kostnader, för Solactive China Clean Energy v2 Index.

Investeringsstrategi

Solactive China Clean Energy-index spårar företag från Kina och Hong Kong som är verksamma inom ren energisektorn.

Handla CCLN ETF

Global X China Clean Energy UCITS ETF USD Accumulating (CCLN ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Deutsche Börse XetraEURCCLN GY
SIX Swiss ExchangeCHFCCLN SW
Borsa ItalianaEURCCLN IM

Största innehav

Vikt (%)KortnamnNamn
10.97600900 C1CHINA YANGTZE POWER CO L
9.78002129 C2TIANJIN ZHONGHUAN SEMICO
9.07968 HKXINYI SOLAR HOLDINGS LTD
8.24601012 C1LONGI GREEN ENERGY TECHN
8.17601985 C1CHINA NATIONAL NUCLEAR P
6.76603806 C1HANGZHOU FIRST PV MATERI
6.31300316 C2ZHEJIANG JINGSHENG MECHA
5.55601615 C1MING YANG SMART ENERGY G
5.44300274 C2SUNGROW POWER SUPPLY CO
5.43300751 C2SUZHOU MAXWELL TECHNOLOG

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version