Nyheter

Cathie Woods Rize ETF-affär är liten men betydelsefull för Storbritannien och Europa

Publicerad

den

Med planer på en snabb utrullning av sina aktivt förvaltade börshandlade fondstrategier (ETF) i Storbritannien och Europa i slutet av året, är det första förvärvet av Cathie Woods Ark Invest ett potentiellt viktigt ögonblick för den europeiska fondmarknaden .

Wood, som är grundare, verkställande direktör, investeringschef med mera för företaget med huvudkontor i Florida, träffade ett avtal om att köpa en 70-procentig andel i Rize för drygt 2,6 miljoner pund, vilken potentiellt kan komma att öka till 10,5 miljoner pund (13 miljoner USD).

Säljaren av andelen, London-noterade AssetCo, som själv köpte in i Rize för drygt två år sedan för 16,5 miljoner pund, kommer som en del av affären att få ett antal av sina River & Mercantile ETFer lanserade på ARKs investeringsplattform.

Det amerikanska företaget sa att affären äntligen tillåter det att marknadsföra fonder till investerare i Europa, Storbritannien och potentiellt andra marknader.

Det skröt om att dess fonder ”bör sticka ut på den europeiska marknaden där det finns få, om några, produkter av deras kaliber, särskilt i ETF-format”.

Planerna inkluderar att byta Rize namnet till Ark Invest Europe, med det europeiska produktsortimentet som kommer att utökas från de nuvarande 11 tematiska ETFerna som alla har ett starkt hållbarhetsfokus, med lanseringen av dess aktivt förvaltade UCITS ETFer över hela Europa ”så snart som möjligt ”.

”Vi har blivit tillfrågade i flera år, nästan sedan vi startade företaget, när vi kom till Europa” sa Wood. ”Och med detta förvärv kommer Ark Invest Europe att rulla ut under de närmaste månaderna.”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version