Nyheter

C5KE ETF satsar på jämställda företag från hela världen

Publicerad

den

CIRCA5000 Social & Economic Empowerment UCITS ETF (C5KE ETF) investerar i aktier med fokus Jämställdhet, Social/Environmental, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,49 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). CIRCA5000 Social & Economic Empowerment UCITS ETF USD ACC är en mycket liten ETF med tillgångar på 0 miljoner GBP under förvaltning. ETFen är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Fondens vision

CIRCA5000 Social & Economic Empowerment UCITS ETF (C5KE) syftar till att skapa lika sociala och ekonomiska möjligheter för alla. Ojämlikheter överskrider alla aspekter av samhället och ekonomin och tar sig många former – från ojämlikhet i välstånd till kön och utbildning, den negativa effekten av dessa ojämlikheter är enorm. Enbart en ökning av kvinnors sysselsättningsgrad skulle kunna generera ytterligare 6 biljoner dollar i BNP (UN Women).

C5KE strävar efter att investera i företag som använder sina plattformar för att öppna ekonomiska och sociala möjligheter för undervärderade och undervärderade befolkningar. I sin tur kommer dessa företag att stärka generationer genom ökad tillgång till tjänster inklusive utbildning, finansiella tjänster och teknik. C5KE har som mål att leverera investeringsresultat som motsvarar impact CIRCA5000 Social & Economic Empowerment Impact Index.

CIRCA5000:s strategi är att investera i företag som tillverkar produkter, eller erbjuder tjänster som genererar en positiv miljömässig eller social påverkan. Till exempel är husägaren som köper solpaneler till sitt hem ytterst ansvarig för den positiva påverkan som genereras och företaget som tillverkade dem är facilitator. Därför, genom att investera i dessa företag, stödjer CIRCA5000 användare att skapa en positiv påverkan, men vi är naturligtvis inte ansvariga för det på egen hand.

Denna påverkan är därför ”associerad” snarare än direkt. CIRCA5000 hämtar data från två leverantörer, Net Purpose och impact Analytics, för att säkerställa att CIRCA5000har så robust och komplett data som möjligt.

Data är årliga och baserade på de senaste företagsrapporterna, med några ytterligare uppskattningar av produkter och tjänster tillhandahållna av Net Purpose.

Investeringsstrategi

CIRCA5000 Social & Economic Empowerment UCITS ETF USD ACC försöker spåra effekten CIRCA5000 Social & Economic Empowerment Impact Index. Impact CIRCA5000 Social & Economic Empowerment Impact-index spårar företag över hela världen där jämställdhet mellan missgynnade befolkningsgrupper spelar en central roll i företagspolitiken. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

Handla (C5KE ETF)

CIRCA5000 Social & Economic Empowerment UCITS ETF USD ACC (C5KE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnotering

BörsValutaKortnam
London Stock ExchangeGBPCKEG
London Stock ExchangeUSDC5KE

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version