Följ oss

Nyheter

C090 ETF satsar på råvaror men inte jordbruksprodukter

Publicerad

den

Lyxor Bloomberg Equal-weight Commodity ex-Agriculture UCITS ETF (C090 ETF) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond som syftar till att följa jämförelseindexet

Lyxor Bloomberg Equal-weight Commodity ex-Agriculture UCITS ETF (C090 ETF) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond som syftar till att följa jämförelseindexet Bloomberg Energy and Metals Equal-Weighted Total Return Index. Indexet syftar till att spåra prestanda för en likviktad korg med 12 energi- och metall (bas & värdefulla) råvaruterminkontrakt.

Energikomponenterna består av WTI -råolja, brentolja, lågsvavlig gasolja och naturgas, medan metallkomponenterna inkluderar guld, silver, platina, palladium, koppar, zink, nickel och aluminium. Säkerheten för de framtida avtalen investeras i 3-månadersräkningen.

Beskrivning av Lyxor Bloomberg Equal-weight Commodity ex-Agriculture UCITS ETF (C090 ETF)

Lyxor Bloomberg Equal-weight Commodity ex-Agriculture UCITS ETF investerar i enr råvarukorg, som ger bred tillgång till olika råvaror.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Lyxor Bloomberg Equal-weight Commodity ex-Agriculture UCITS ETF är en stor ETF med 732 miljoner GBP-tillgångar under förvaltning. C090 ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Luxemburg.

Handla C090 ETF

Lyxor Bloomberg Equal-weight Commodity ex-Agriculture UCITS ETF (C090 ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURCRBA
Frankfurt Stock ExchangeEURCBCOMM
London Stock ExchangeUSDCRAU
London Stock ExchangeGBPCRAL
SIX Swiss ExchangeUSDCBCOMM
SIX Swiss ExchangeCHFCBCOMM
Stuttgart Stock ExchangeEURC090
XETRAEURC090

Största innehav

NamnValutaVikt %
NATURAL GAS FUTR OCT21USD9.99%
LME PRI ALUM FUTR OCT21USD8.73%
LOW SU GASOIL G OCT21USD8.43%
GOLD 100 OZ FUTR DEC11USD8.39%
LME NICKEL FUTURE OCT21USD8.38%
LME ZINC FUTURE OCT21USD8.28%
BRENT CRUDE FUTR NOV21USD8.22%
LME COPPER FUTURE OCT21USD8.11%
WTI CRUDE FUTURE OCT11USD8.04%
PLATINUM FUTURE OCT11USD7.99%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *