Följ oss

Nyheter

Bränsle för att fortsätta växa

Publicerad

den

Naturgasinfrastrukturföretaget Williams Companies är fortfarande väl positionerat för energiomställningen. Det har utan tvekan bränsle för att fortsätta växa. Williams Companies (NYSE:WMB) är ledande inom naturgasinfrastruktur.

Naturgasinfrastrukturföretaget Williams Companies är fortfarande väl positionerat för energiomställningen. Det har utan tvekan bränsle för att fortsätta växa. Williams Companies (NYSE:WMB) är ledande inom naturgasinfrastruktur. Denna verksamhet genererar massor av återkommande kassaflöden. Det ger Williams en kassa som kan användas för att betala en attraktiv utdelning som för närvarande ger 5,7 % och investera i att utöka sin verksamhet. Företaget ser fortfarande mycket tillväxt framför sig, med tanke på den viktiga roll naturgas kommer att spela i energiomställningen till bränslekällor med lägre koldioxidutsläpp.

Williams gav nyligen en glimt av vad de ser framåt när de rapporterade sina resultat för tredje kvartalet. Här är en titt på vad som bör driva på företagets tillväxt under de kommande åren.

Ett rekordkvartal

Även om de fossila bränslenas framtida roll fortfarande diskuteras, är de avgörande för att driva på ekonomin i dessa dagar. Det framgick av Williams rapport för tredje kvartalet. Naturgasinfrastrukturbolaget samlade och transporterade rekordvolymer under perioden. Det hjälpte till att driva på rekordvinster före räntor, skatter, avskrivningar och amorteringar (EBITDA) på 1,42 miljarder USD, vilket var en ökning med 12 % jämfört med föregående år.

Dessa rekordvinster gjorde det möjligt för Williams att generera tillräckligt med kontanter för att täcka sin utdelning med bekväma 2,17 gånger under kvartalet. För hela året bör det producera tillräckligt med kontanter för att täcka utbetalningen med 2,03 gånger även efter att ha stått för en ökning på 2,5 %. Det är högre än det ursprungliga målet på 1,85 gånger. Som ett resultat genererar Williams massor av överskottslikvida medel för att investera i expansionsprojekt och stärka sin balansräkning. Williams noterade att dess bättre än förväntade resultat gör att det är på väg att avsluta året med en bruttosoliditet på 4,0 gånger skuld till EBITDA, en förbättring från dess 4,25 gånger guidning. Dessa faktorer tyder på att högavkastningsutdelningen är på solid mark.

Bränsle för att fortsätta växa

Williams gjorde också utmärkta framsteg med sin strategiska tillväxtplan under kvartalet. Företaget avslutade sin Leidy South Expansion före schemat. Dessutom fortsatte man arbetet med att lägga till ytterligare 1,5 miljarder kubikfot per dag (Bcf/d) av högavkastande utbyggnader över sina mellanstatliga naturgasledningar.

Sammantaget investerar företaget 1,6 miljarder USD i dessa projekt som bör tas i bruk under de kommande åren, vilket hjälper till att stödja den växande efterfrågan på naturgas från bostads-, kommersiella och energikunder. Företaget arbetar också med projekt för att förbättra sin midstream-infrastruktur för att öka naturgasförsörjningen i viktiga produktionsbassänger, inklusive Mexikanska golfen, Haynesville Shale och Wyoming. Dessa gasinfrastrukturprojekt bör ge Williams kapacitet att hantera fler volymer, vilket gör det möjligt för företaget att fortsätta öka sina intäkter och kassaflöde.

Samtidigt börjar Williams investera i andra möjligheter till ren energi utöver naturgas. Den driver för närvarande fram 12 solenergiprojekt. Utöver det gick det nyligen samman med det ledande företaget för förnybar energi Orsted för att utforska möjligheter till ren energi i USA. De letar efter sätt att dra nytta av Orsteds expertis inom förnybar energi och väte med Williams erfarenhet av naturgasinfrastruktur och bearbetning.

De överväger att gemensamt utveckla anläggningar för vätgas eller syntetisk naturgas som drivs av förnybar energi. I synnerhet tittar de på en storskalig vinddriven samutveckling i Wyoming, där Williams äger massor av mark och naturgasinfrastruktur. Williams studerar också möjligheten att bygga ett grönt vätgasnav i delstaten och potentialen för att blanda det bränslet på sin befintliga naturgasinfrastruktur. Dessa möjligheter kan göra det möjligt för Williams att utnyttja och utöka sin befintliga infrastruktur för att stödja tillväxten av renare alternativa bränslen.

Massor av bränslekällor för att fortsätta växa

Williams Companies naturgasinfrastrukturverksamhet fortsätter att producera mängder av kontanter. Det ger det medel för att täcka sin utdelning, finansiera expansionsprojekt och stärka sin balansräkning. Samtidigt har man redan börjat omvandla sin verksamhet till ännu renare bränslekällor, vilket borde ge den kraften att fortsätta växa i framtiden. Det tyder på att dess utdelning bör fortsätta att växa, vilket gör det till ett solidt val för inkomstfokuserade investerare.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.