Följ oss

Nyheter

BlackRock lanserar iShares Blockchain Technology UCITS ETF

Publicerad

den

iShares Blockchain Technology UCITS ETF ger europeiska investerare granulär exponering mot företag som är involverade i blockchain-teknikmöjligheter. Lanseringen följer efterfrågan från europeiska kunder på tillgång till den snabbt växande blockkedjeteknikutrymme

iShares Blockchain Technology UCITS ETF ger europeiska investerare granulär exponering mot företag som är involverade i blockchain-teknikmöjligheter. Lanseringen följer efterfrågan från europeiska kunder på tillgång till den snabbt växande blockkedjeteknikutrymme

Tillväxten av digitala tillgångar och blockchain-ekosystemet har fortsatt att öka, vilket driver efterfrågan på investeringsstrategier i detta framväxande universum. BlackRock har i veckan lanserat en börshandlad fond (ETF) som gör det möjligt för europeiska kunder att få exponering mot en mängd olika företag involverade i utveckling, innovation och användning av blockchain- och kryptoteknologier.

iShares Blockchain Technology UCITS ETF [BLKC] kommer att spåra NYSE® FactSet® Global Blockchain Technologies Capped Index. BLKC omfattar 35 globala företag från utvecklade och tillväxtmarknader med 75% exponering för företag vars primära verksamhet är relaterad till blockchain, såsom kryptogruvarbetare och börser, och 25% exponering mot företag som stödjer blockchain-ekosystemet, såsom betalningar och halvledarföretag. Exponeringen är i framkant av innovation och banar framtiden för blockchain.

BLKC investerar inte direkt i kryptovalutor.

Blockchain har redan gett upphov till decentraliserade betalningssystem, som ligger bakom ett teoretiskt marknadsvärde på 1 tn USD för kryptovalutor och digitala tillgångar, och den distribuerade reskontrateknologin fortsätter att erbjuda otaliga möjligheter till effektiviseringar på kapitalmarknaderna. Dessutom handelsvolymer för digitala tillgångar och marknadsdjup, har förbättrats fem gånger jämfört med föregående år, från 10 miljarder USD i genomsnitt daglig volym den 31 december 2017 till 53 miljarder USD den 31 augusti 2022.

Omar Moufti, produktstrateg för tematiska och sektoriella ETF:er på BlackRock, sa: ”Vi tror på digitala tillgångar och blockchain-tekniker kommer att bli allt mer relevanta för våra kunder i takt med att användningsfall utvecklas omfattning, skala och komplexitet. Den fortsatta spridningen av blockchain-teknik understryker dess potential inom många branscher. Exponeringen som erbjuds av iShares Blockchain Technology UCITS ETF kommer att göra det möjligt för oss kunder möjlighet att samarbeta med globala företag som leder utvecklingen av den framväxande blockkedjan ekosystem.

Fonden är noterad på Euronext, med en total kostnadskvot (TER) på 0,50 %.

Översikt

NamnKortnamnIndexFörvaltningskostnad
iShares Blockchain Technology UCITS ETF  BLKCNYSE® FactSet® Global Blockchain Technologies Capped Index

 
0,50 procent

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

XGDE ETC spårar guldpriset och valutasäkrar det till euro

Publicerad

den

Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities (XGDE ETC) investerar i guld. Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,28 % p.a. ETC replikerar resultatet av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities är en stor ETC med tillgångar på 603 miljoner euro under förvaltning. XGDE ETC är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities (XGDE ETC) investerar i guld.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,28 % p.a. ETC replikerar resultatet av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities är en stor ETC med tillgångar på 603 miljoner euro under förvaltning. XGDE ETC är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

Guldspotpriset är priset på guld i amerikanska dollar. Valutasäkrad till euro (EUR).

Handla XGDE ETC

Xtrackers IE Physical Gold EUR Hedged ETC Securities (XGDE ETC) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETC handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURXGDE
gettexEURXGDE

Fortsätt läsa

Nyheter

CBUH ETF är en faktor-ETF som investerar i aktier från hela världen

Publicerad

den

iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (CBUH ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (CBUH ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a.. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) är en liten ETF med tillgångar på 54 miljoner GBP under förvaltning. CBUH ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Varför CBUH?

  1. Exponering för en portfölj av företag från MSCI World Index som uppvisar momentumfaktorn samt integrerar miljö-, social- och styrningsinformation (ESG) för att uppnå ett högre ESG-betyg
  2. Spårar ett index som uttryckligen utesluter emittenter baserat på deras inblandning i följande affärsområden/aktiviteter (eller relaterade aktiviteter): kontroversiella vapen, kärnvapen, civila skjutvapen, tobak, oljesand och termiskt kol.
  3. Designad för investerare som letar efter ett hållbart tillvägagångssätt för att komma åt momentumaktier.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att ge investerare en avkastning, som består av kapitaltillväxt och inkomst, som återspeglar avkastningen från MSCI World Momentum ESG Reduced Carbon Target Select Index.

Investeringsstrategi

MSCI World Momentum ESG Reduced Carbon Target Select-index spårar aktier från utvecklade länder över hela världen som är valda enligt momentumfaktorstrategin och ESG-kriterier (miljö, social och företagsstyrning). Moderindexet är MSCI World-indexet.

Handla CBUH ETF

iShares MSCI World Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (CBUH ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDIWME
gettexEURCBUH
XETRAEURCBUH

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology5.75US5949181045USD
LLYELI LILLYHealth Care2.65US5324571083USD
PGPROCTER & GAMBLEConsumer Staples2.65US7427181091USD
COSTCOSTCO WHOLESALE CORPConsumer Staples2.62US22160K1051USD
KOCOCA-COLAConsumer Staples2.62US1912161007USD
AAPLAPPLE INCInformation Technology2.60US0378331005USD
BMYBRISTOL MYERS SQUIBBHealth Care2.40US1101221083USD
AZNASTRAZENECA PLCHealth Care2.40GB0009895292GBP
NOVO BNOVO NORDISK CLASS BHealth Care2.35DK0060534915DKK
NVDANVIDIA CORPInformation Technology2.34US67066G1040USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

SPDR sänker avgifterna på global fond

Publicerad

den

Från och med måndagen den 3 april sänker SPDR avgifterna på sin SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF (SPYI ETF).

Från och med måndagen den 3 april sänker SPDR avgifterna på sin SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF (SPYI ETF).

TER kommer att sänkas från 0,40 % till 0,17 %, vilket är den mest kostnadseffektiva ETFen för kombinationen av globala Developed & Emerging och Large, Mid och SmallCaps.

Handla SPYI ETF

SPDR MSCI ACWI IMI UCITS ETF (SPYI ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära