Följ oss

Nyheter

Bitcoin-tematisk fond noteras på den italienska börsen Borsa Italiana

Publicerad

den

En Bitcoin-tematisk fond noteras på Borsa Italiana, vilket ger sparare, institutioner och pensionsplanerare exponering för BTC. På tisdagen noterade Borsa Italiana - Italiens börs - en "Bitcoin-tematisk" börshandlad fond (ETF) av Melanion Capital, vilket ger Bitcoin (BTC) exponering mot italienska institutioner och pensionsplaner.

En Bitcoin-tematisk fond noteras på Borsa Italiana, vilket ger sparare, institutioner och pensionsplanerare exponering för BTC. På tisdagen noterade Borsa Italiana – Italiens börs – en ”Bitcoin-tematisk” börshandlad fond (ETF) av Melanion Capital, vilket ger Bitcoin (BTC) exponering mot italienska institutioner och pensionsplaner.

Cyril Sabbagh, verkställande direktör för Melanion Capital, sa till Cointelegraph att Melanion BTC Equities Universe UCITS ETF är en aktie-ETF kring aktier i kryptoekosystemet.” Han förklarade att ETF skulle vara ”tillgänglig för så många människor som möjligt.”

”Den italienska börsen (Borsa Italiana) har inte accepterat några ”spot-ETFs” men välkomnar vår tematiska ETF!

Efter den framgångsrika lanseringen av en Bitcoin-tematisk ETF i oktober 2021 på Euronext Paris, en paneuropeisk börs, riktade Melanion Capital in Italien för sin ETF. Sabbagh förklarade:

”I Europa är spot-ETF:er (börshandlade fonder) ETN:er (börshandlade certifikat) eller ETC:er (börshandlade certifikat) och bär som sådana motpartsrisk och är inte UCITS (den högsta regulatoriska standarden för en fond i Europa). ).”

Bitcoin ETF tillåter också sparare att få exponering för Bitcoin i sina pensionsplaner som ett resultat av UCTIS-specifikationen:

”Idag är investerare frustrerade över att de inte kan integrera en kryptoallokering i sina traditionella investeringskuvert. Faktum är att investerare kommer att kunna integrera vår ETF i sina värdepapperskonton, livförsäkringar och till och med sina pensionssparplaner (detta är redan fallet i Frankrike).

Nicolas Bertrand, rådgivare och ambassadör för Global Blockchain Business Council och en tidigare styrelsemedlem i Borsa Italiana, sa till Cointelegraph att ”Italienska investerare och handlare visade tidigt intresse för handel med Bitcoin och andra digitala tillgångar.”

Trots tröga prisåtgärder och krav på ett Bitcoin-pris på under 20 000 USD, lyfte Bertrand fram intresset för digitala tillgångar:

”Från min position som rådgivare till ett antal kryptoexponerade företag och min direkta kontakt med investerare kan jag bekräfta att det finns ett betydande intresse och att ett antal företag gör sig redo att ta till sig digitala tillgångar.”

Bertrand berättade att investerarnas aptit för Bitcoin i Italien har varit robust, särskilt före 2021. Italien var bland de 10 bästa globalt sett vad gäller aktivitetsvolym på Bitcoin, och ett antal handelsplatser har dykt upp som erbjuder direkt tillgång till dessa marknader. ”

Tvärs över gatan från Borsa Italiana kommer snart världens största kryptobörs, Binance, att öppna ett kontor, medan Europeiska centralbanken berättade att ägandet av kryptovaluta i europeiska hushåll frodas.

Handla BTC ETF

Melanion BTC Equities Universe UCITS ETF (BTC ETF)är en europeisk börshandlad fond som handlas på Euronext Paris och Borsa Italiana.

Euronext Paris är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.