Följ oss

Nyheter

Bitcoin kan nå 180 000 dollar säger Fundstrat

Publicerad

den

Priset på bitcoin kan skjuta i höjden med 521 procent från nuvarande nivåer. Bitcoin kan nå 180 000 dollar säger Fundstrat innan kryptovalutans planerade halvering i april 2024, enligt ett meddelande från Fundstrat.

Priset på bitcoin kan skjuta i höjden med 521 procent från nuvarande nivåer. Bitcoin kan nå 180 000 dollar säger Fundstrat innan kryptovalutans planerade halvering i april 2024, enligt ett meddelande från Fundstrat.

Investeringsundersökningsföretaget sa att även om bitcoins dagliga efterfrågan på cirka 25 miljoner dollar motsvarar dagliga gruvbelöningar på cirka 25 miljoner dollar, kan det förändras med den potentiella lanseringen av en bitcoin-ETF i USA.

En bitcoin-ETF kan addera ytterligare 100 miljoner dollar i ökad daglig efterfrågan på bitcoin, enligt analysen. Den ökningen, i kombination med halveringen i april 2024 som kommer att minska de dagliga gruvbelöningarna till 12 miljoner dollar, innebär att priset på bitcoin måste stiga avsevärt för att möta en jämvikt mellan köpare och säljare.

”Denna [bitcoin ETF-lansering] skulle ge den dagliga efterfrågan till 125 miljoner dollar, medan det dagliga utbudet bara är 25 miljoner dollar. Det implicita jämviktspriset skulle behöva stiga så det dagliga utbudet matchar den dagliga efterfrågan. Jämviktsanalys tyder på att ett clearingpris är 140 000 till 180 000 dollar, före halveringen i april 2024” sa Fundstrat.

Halvering, även känd som halvering, ses som hausse för bitcoin, eftersom att halvera belöningen som ges till gruvarbetare är ett tak för att begränsa utbudet av bitcoins och historiskt har lett till prisökningar.

I ett meddelande till kunder tidigare denna månad förklarade Fundstrats chef för digitala tillgångsstrategier, Sean Farrell, att en multiplikatoreffekt i intervallet 4,0x till 5,0x är rimlig att anta för bitcoin-nätverket.

”Detta betyder att en dollar i ökad efterfrågan kan resultera i en ökning av börsvärdet med mellan fyra och fem dollar” sa Farrell.

Farrell ser en sannolikhet på 75 procent att en spotbitcoin ETF godkänns inom kort eftersom ett antal företag, inklusive BlackRock och Fidelity, väntar på besked från SEC om sina ansökningshandlingar.

”Vi förväntar oss att [en bitcoin ETF] skulle locka nya investerare och generera ökad efterfrågan på bitcoin” sa Farrell.

Om den godkänns kan en bitcoin-ETF från BlackRock leda till en av de största ETF-lanseringarna någonsin, sa Fundstrat och tillade att det i slutändan kan slå rekordhållaren, Invesco QQQ ETF, under sitt första år av inflöden. QQQ ETF, som följer Nasdaq 100, lockade till sig 36 miljarder dollar i inflöden under det första året efter lanseringen i mars 1999.

Fundstrat sa att bitcoin-ETFer så småningom skulle kunna överskugga ETF-marknaden för ädelmetaller, som har nästan 230 miljarder dollar i tillgångar.

”Bitcoin ETF kan så småningom bli kategorin >300 miljarder dollar” sa Fundstrat. Den ökningen i efterfrågan är vad som kan hjälpa till att sätta en tresiffrig prislapp på bitcoin.

Fundstrat är inte det enda företaget med ett prismål på över 100 000 dollar för bitcoin. Tidigare denna månad sa Standard Chartered att en positiv feedback-loop skulle kunna driva kryptovalutan över 120 000 USD nästa år.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Tillgång till obligationsmarknaden för företagsobligationer från utvecklade marknader

Publicerad

den

Sedan i fredags handlas en ny börshandlad fond utgiven av Invesco på Xetra och via Börse Frankfurt. Denna ETF ger tillgång till obligationsmarknaden för företagsobligationer från utvecklade marknader.

Sedan i fredags handlas en ny börshandlad fond utgiven av Invesco på Xetra och via Börse Frankfurt. Denna ETF ger tillgång till obligationsmarknaden för företagsobligationer från utvecklade marknader.

Invesco Global Corporate Bond ESG UCITS ETF (GLBD) ger investerare tillgång till en brett diversifierad portfölj av skattepliktiga företagsobligationer utgivna av industriföretag, allmännyttiga företag och finansiella företag baserade på utvecklade marknader.

Obligationerna med fast ränta ska ha en investment grade rating och en återstående löptid på minst ett år. Emissionsvalutan kan vara CAD, EUR, GBP och USD. En emittents viktning är begränsad till 5 procent. De utvalda obligationerna måste också ha en solid ESG-profil.

Det är en utdelande andelsklass i fondvalutan, US-dollar.

NamnISINAvgiftUtdelnings-
policy
Referens-
index
Invesco Global Corporate Bond ESG UCITS ETFIE000FVQW7E70,15 %UtdelandeBloomberg MSCI Global Liquid Corporate ESG Weighted SRI Bond Index

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 151 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på mer än €14 miljarder är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer i Europa.

Fortsätt läsa

Nyheter

IUKP ETF investerar i brittiska fastighetsbolag

Publicerad

den

iShares UK Property UCITS ETF (IUKP ETF) med ISIN IE00B1TXLS18, strävar efter att spåra FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index. FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index följer brittiska börsnoterade fastighetsbolag och Real Estate Investment Trusts (REITS).

iShares UK Property UCITS ETF (IUKP ETF) med ISIN IE00B1TXLS18, strävar efter att spåra FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index. FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index följer brittiska börsnoterade fastighetsbolag och Real Estate Investment Trusts (REITS).

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,40 % p.a. iShares UK Property UCITS ETF är den enda ETF som följer FTSE EPRA/NAREIT Storbritanniens index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i denna ETF delas ut till investerarna (kvartalsvis).

iShares UK Property UCITS ETF är en stor ETF med tillgångar på 742 miljoner euro under förvaltning. Denna ETF lanserades den 16 mars 2007 och har sin hemvist i Irland.

Varför IUKP?

  • Diversifierad exponering mot brittiska fastighetsbolag
  • Direktinvestering i börsnoterade fastighetsbolag och REITS
  • Enstaka landsexponering med fokus på tillväxt

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av brittiska börsnoterade fastighetsbolag och Real Estate Investment Trusts (REITS).

Handla IUKP ETF

iShares UK Property UCITS ETF (IUKP ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEUR2B7U
London Stock ExchangeGBXIUKP
Borsa ItalianaEURIUKP
SIX Swiss ExchangeCHFIUKP

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
SGROSEGRO REIT PLCReal Estate21,41GB00B5ZN1N88GBP
LANDLAND SECURITIES GROUP REIT PLCReal Estate8,75GB00BYW0PQ60GBP
LMPLONDONMETRIC PROPERTY REIT PLCReal Estate6,93GB00B4WFW713GBP
BLNDBRITISH LAND REIT PLCReal Estate6,58GB0001367019GBP
UTGUNITE GROUP PLCReal Estate6,09GB0006928617GBP
BBOXTRITAX BIG BOX REIT PLCReal Estate5,34GB00BG49KP99GBP
DLNDERWENT LONDON REIT PLCReal Estate4,32GB0002652740GBP
BYGBIG YELLOW GROUP PLCReal Estate3,67GB0002869419GBP
GRIGRAINGER PLCReal Estate3,50GB00B04V1276GBP
SHCSHAFTESBURY CAPITAL PLCReal Estate3,46GB00B62G9D36GBP

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf presenterar investeringscase för uran

Publicerad

den

Tom Bailey, chef för ETF Research på HANetf, presenterar investeringscase för urans ljusa framtid och han diskuterade Sprott Junior Uranium Miners UCITS (U8NJ) under Proactive One2One Investor Forum. HANetf, en white label ETF-emittent, samarbetar med tredje parter som Sprott Asset Management (TSX: SII) för att skapa, hantera och distribuera ETFer i Europa.

Tom Bailey, chef för ETF Research på HANetf, presenterar investeringscase för uran och han diskuterade Sprott Junior Uranium Miners UCITS (U8NJ) under Proactive One2One Investor Forum. HANetf, en white label ETF-emittent, samarbetar med tredje parter som Sprott Asset Management (TSX: SII) för att skapa, hantera och distribuera ETFer i Europa.

Bailey betonade den växande globala efterfrågan på el, särskilt i Asien, och sambandet mellan stigande BNP per capita och ökad energianvändning. Han betonade vikten av kärnkraft för att möta denna efterfrågan, med tanke på energisäkerhet och klimatförändringsutmaningar.

Kärnkraftens tillförlitlighet, låga driftsbränslekostnader och minimala koldioxidutsläpp gör den till en tilltalande källa för ren, säker energi. Med 22 länder som siktar på att tredubbla kärnkraftskapaciteten till 2050, förväntas efterfrågan på uran öka, vilket skapar ett utbudsunderskott.

Bailey noterade den nuvarande och framtida konstruktionen av kärnreaktorer över hela världen, särskilt i Kina, som sannolikt kommer att överträffa USA i kärnkraftskapacitet till 2030. Han hävdade att detta underskott på uranmarknaden signalerar en ny uran-tjurmarknad, där priserna har stigit avsevärt under det senaste året.

Presentationen avslutades med en översikt över HANetfs uranfokuserade ETFer, särskilt juniorversionen som fokuserar på små gruvbolag, vilket ger investerare exponering för den potentiella uran-supercykeln.

Handla U8NJ ETF

Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF (U8NJ) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnetAktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära