Följ oss

Nyheter

Biltillverkarna växlar upp när Kina minskar biltullarna

Publicerad

den

Biltillverkarna växlar upp när Kina minskar biltullarna

Bilbolagsaktier och börshandlade fonder med fokus på biltillverkarna steg då Kina vidtar åtgärder för att sänka biltullarna på amerikanska biltillverkare. First Trust NASDAQ Global Auto Index Fund (NasdaqGM: CARZ) steg 0,3% tisdag. Biltillverkarna växlar upp när Kina minskar biltullarna. Förstärkning av den globala bilindustrin flyttade Kina för att sänka importtullarna på amerikanska bilar till 15% från de nuvarande 40%, rapporterar Bloomberg.

Aktiekurserna hos ett antal globala biltillverkare, bland annat Ford Motor, General Motors, BMW, Volkswagen och Daimler, fick fart efter meddelandet. Potentiella investerare bör dock komma ihåg att ingenting har slutförts och förutsättningarna fortfarande kan förändras.

Flyttet ses som en god tro i försök att deeskalera handelskriget mellan USA och Kina, vilket hotades efter arresteringen av Huawei Technologies Co. Finansdirektör Meng Wanzhou i samband med Iraks sanktionsbrott.

Biltillverkarna glada över minskade billtullar

Biltillverkarna är glada över tariffnedskärningarna. BMW förklarade tidigare att avgifter skulle kosta företaget 300 miljoner euro, eller 340 miljoner dollar, bara i år. Daimler lyfte också fram takten som huvudorsaken till en vinstvarning i juni. Bilföretag som tillverkar i USA, som Mercedes-Benz och BMW, varnade båda för lägre vinster i år som tullar tvingade dem att höja priserna i Kina.

Kina höjde tidigare tariffer på amerikanska bilar till 40% som en del av ett återgivande svar på amerikanska åtgärder. Följaktligen har bilförsäljningen i världens näst största ekonomi dämpat för en sjätte månad i följd i november och var nära sin första årliga minskning på minst två decennier

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.