Följ oss

Nyheter

BIDS ETF satsar uteslutande på Internetmäklare

Publicerad

den

Amplify Digital & Online Trading ETF (BIDS ETF) är en portfölj av företag som är engagerade i den växande trenden med digitala tillgångar och onlineinvesteringar.

Amplify Digital & Online Trading ETF (BIDS ETF) är en portfölj av företag som är engagerade i den växande trenden med digitala tillgångar och onlineinvesteringar. BIDS söker investeringsresultat som generellt motsvarar BlueStar® Global E-Brokers och Digital Capital Markets Index. Amplify Digital & Online Trading ETF, som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond, som i dag äger aktier i 24 olika företag, kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,59 procent.

Amplify Digital & Online Trading ETF (BIDS ETF) kommer att investera i onlinemäklare som Robinhood, digitala tillgångsföretag som Coinbase, marknadsaktörer som Virtu och finansiella plattformar som MarketAxess.

För att kvalificera sig att ingå i detta index måste företagen tjäna 50% av sina intäkter från onlinemäklare, digitala kapitalmarknader, handelsplattformsteknik eller marknadsskapande aktiviteter.

Detta är det första ETFen i sitt slag såvitt vi vet. Medan USA har fintech-ETFer som Global Xs FINX och även mäklare-ETFer som iShares IAI har det tidigare inte funnits en dedikerad online-handels-ETF. Logiken för att lansera detta är helt klart att ta rygg på Robinhood, Coinbase och resten.

Varför investera i BIDS?

  1. Tillgång till innovation: ETFer, krypto, robo-rådgivare, fraktionella aktier och provisionsfri handel är bara flera innovationer som driver tillväxten hos konsumentvänliga digitala och onlinehandelsföretag.
  2. Rise of Retail Investing: Detaljhandelsinvesterare runt om i världen fortsätter att investera och handla med aktier, obligationer, optioner och krypto när spar- och pensionskrav överförs till slutanvändaren.
  3. Praktiskt och effektivt: Digitala och online -erbjudanden är tillgängliga globalt på de flesta smartphones, vilket gör handel och investeringar mer praktiska och effektiva.
  4. Förmögenhet för överföring av rikedom: Eftersom uppskattningsvis 70 biljoner dollar tillgångar överförs från Baby Boomers till Millennials och Gen Z under de närmaste 20 åren kommer digitala och onlinehandelsföretag sannolikt att föredras av de yngre generationerna.

Handla BIDS ETF

Amplify Digital & Online Trading ETF (BIDS ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i BIDS ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Amplify Digital & Online Trading ETF (BIDS ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

NamnKortnamn% Vikt
ROBINHOOD MKTS INCHOOD9.62%
SOFI TECHNOLOGIES INCSOFI8.26%
SCHWAB CHARLES CORPSCHW8.09%
COINBASE GLOBAL INCCOIN7.73%
MARKETAXESS HLDGS INCMKTX7.71%
XP INCXP6.27%
TRADEWEB MKTS INCTW4.45%
INTERACTIVE BROKERS GROUP INC COM CL AIBKR4.44%
FUTU HLDGS LTDFUTU4.08%
IG GROUP HLDGSIGG LN3.94%

Innehav kan komma att förändras

Geografiskt fördelning

LandVikt
USA61.80%
Brasilien6.10%
Storbritannien5.00%
Japan4.90%
Hong Kong4.70%
Kina3.80%
Schweiz3.70%
Tyskland3.50%
Holland2.60%
Israel1.80%
Thailand1.60%
Polen0.60%

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.