Följ oss

Nyheter

BIDS ETF satsar uteslutande på Internetmäklare

Publicerad

den

Amplify Digital & Online Trading ETF (BIDS ETF) är en portfölj av företag som är engagerade i den växande trenden med digitala tillgångar och onlineinvesteringar.

Amplify Digital & Online Trading ETF (BIDS ETF) är en portfölj av företag som är engagerade i den växande trenden med digitala tillgångar och onlineinvesteringar. BIDS söker investeringsresultat som generellt motsvarar BlueStar® Global E-Brokers och Digital Capital Markets Index. Amplify Digital & Online Trading ETF, som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond, som i dag äger aktier i 24 olika företag, kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,59 procent.

Amplify Digital & Online Trading ETF (BIDS ETF) kommer att investera i onlinemäklare som Robinhood, digitala tillgångsföretag som Coinbase, marknadsaktörer som Virtu och finansiella plattformar som MarketAxess.

För att kvalificera sig att ingå i detta index måste företagen tjäna 50% av sina intäkter från onlinemäklare, digitala kapitalmarknader, handelsplattformsteknik eller marknadsskapande aktiviteter.

Detta är det första ETFen i sitt slag såvitt vi vet. Medan USA har fintech-ETFer som Global Xs FINX och även mäklare-ETFer som iShares IAI har det tidigare inte funnits en dedikerad online-handels-ETF. Logiken för att lansera detta är helt klart att ta rygg på Robinhood, Coinbase och resten.

Varför investera i BIDS?

  1. Tillgång till innovation: ETFer, krypto, robo-rådgivare, fraktionella aktier och provisionsfri handel är bara flera innovationer som driver tillväxten hos konsumentvänliga digitala och onlinehandelsföretag.
  2. Rise of Retail Investing: Detaljhandelsinvesterare runt om i världen fortsätter att investera och handla med aktier, obligationer, optioner och krypto när spar- och pensionskrav överförs till slutanvändaren.
  3. Praktiskt och effektivt: Digitala och online -erbjudanden är tillgängliga globalt på de flesta smartphones, vilket gör handel och investeringar mer praktiska och effektiva.
  4. Förmögenhet för överföring av rikedom: Eftersom uppskattningsvis 70 biljoner dollar tillgångar överförs från Baby Boomers till Millennials och Gen Z under de närmaste 20 åren kommer digitala och onlinehandelsföretag sannolikt att föredras av de yngre generationerna.

Handla BIDS ETF

Amplify Digital & Online Trading ETF (BIDS ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i BIDS ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Amplify Digital & Online Trading ETF (BIDS ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

NamnKortnamn% Vikt
ROBINHOOD MKTS INCHOOD9.62%
SOFI TECHNOLOGIES INCSOFI8.26%
SCHWAB CHARLES CORPSCHW8.09%
COINBASE GLOBAL INCCOIN7.73%
MARKETAXESS HLDGS INCMKTX7.71%
XP INCXP6.27%
TRADEWEB MKTS INCTW4.45%
INTERACTIVE BROKERS GROUP INC COM CL AIBKR4.44%
FUTU HLDGS LTDFUTU4.08%
IG GROUP HLDGSIGG LN3.94%

Innehav kan komma att förändras

Geografiskt fördelning

LandVikt
USA61.80%
Brasilien6.10%
Storbritannien5.00%
Japan4.90%
Hong Kong4.70%
Kina3.80%
Schweiz3.70%
Tyskland3.50%
Holland2.60%
Israel1.80%
Thailand1.60%
Polen0.60%

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Nordnets Ara lär dig allt om ETFer

Publicerad

den

Ara lär dig allt om ETFer, vad fördelarna är jämfört med fonder, och hur du sätter upp ett courtagefritt månadssparande i ETFer hos Nordnet.

Ara lär dig allt om ETFer, vad fördelarna är jämfört med fonder, och hur du sätter upp ett courtagefritt månadssparande i ETFer hos Nordnet.

Disclaimer: Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Fortsätt läsa

Nyheter

EL48 ETF investerar i tyska säkerställda obligationer med investment grade betyg

Publicerad

den

Deka iBoxx EUR Liquid Germany Covered Diversified UCITS ETF (EL48 ETF) investerar i säkerställda obligationer med fokus på Tyskland. ETF:n innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF har en valutaexponering i EUR. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Deka iBoxx EUR Liquid Germany Covered Diversified UCITS ETF (EL48 ETF) investerar i säkerställda obligationer med fokus på Tyskland. ETF:n innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. Denna ETF har en valutaexponering i EUR. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,09 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Deka iBoxx EUR Liquid Germany Covered Diversified UCITS ETF är en liten ETF med tillgångar på 76 miljoner euro under förvaltning. ETFen är äldre än 5 år och har sin hemvist i Tyskland.

Mål

Deka iBoxx EUR Liquid Ger. Covered Diversified UCITS ETF är en UCITS IV-kompatibel börshandlad fond som är registrerad i Tyskland. Fondens mål är att följa utvecklingen av iBoxx Liquid Germany Covered Diversified Index (Price Index). Det maximala antalet obligationer i indexet är begränsat till 30. Endast obligationer med en utestående volym på minst 1 miljard euro kvalificerar för indexet.

Investeringsstrategi

Deka iBoxx EUR Liquid Germany Covered Diversified UCITS ETF strävar efter att spåra iBoxx® EUR Liquid Germany Covered Diversified-index. Indexet iBoxx® EUR Liquid Germany Covered Diversified följer tyska säkerställda obligationer i euro och innehåller likvida obligationer.

Handla EL48 ETF

Deka iBoxx EUR Liquid Germany Covered Diversified UCITS ETF (EL48 ETF) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETF handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEUREL48
Stuttgart Stock ExchangeEUREL48
XETRAEUREL48

Fortsätt läsa

Nyheter

Förvaltare delar sina åsikter om AI och renare livsstil

Publicerad

den

Chris Versace, CIO för Tematica Research, förklarar varför investerare kan bli förvånade över hur länge Federal Reserve är villig att hålla räntorna höga efter att centralbanken nått toppen av denna åtstramningscykel. Versace delar också sina åsikter om AI och renare livsstil med IGTV:s finansanalytiker Angeline Ong.

Chris Versace, CIO för Tematica Research, förklarar varför investerare kan bli förvånade över hur länge Federal Reserve är villig att hålla räntorna höga efter att centralbanken nått toppen av denna åtstramningscykel. Versace delar också sina åsikter om AI och renare livsstil med IGTV:s finansanalytiker Angeline Ong.

Handla DIGI ETF

HANetf Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF (DIGI ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära