Nyheter

Banklånefonderna mot sjunde månaden med nettoinflöden

Publicerad

den

Banklånefonderna mot sjunde månaden med nettoinflöden. De fonder som investerar i seniora lån fortsätter att se pengarna flöda in. Den senaste månaden har dessa ETFer sett nettoinflöden på 5,4 miljarder dollar. YTD-inflöden representerar nu nästan 40% av kategorin totalt förvaltat kapital. De stora inflödena skulle kunna tolkas som att många investerare väljer att ställa sig vid sidlinjen med sitt kapital.

Föregående månad var siffran 4,36 miljarder dollar i YTD för nya investerare motsvarande en ökning med 33% i AUM för kategorin.

Seniorlån har emellertid betydande likviditetsrisker. Seniorlån har inte en maximal avvecklingsperiod, vilket kan orsaka problem för fonder som försöker lösa in löpande lån under mer volatila perioder. Fondleverantörer kan dock hålla fast vid mer likvida segment på den denna del av lånemarknaden och hålla pengar i kassan för att kompensera denna risk.

Olika banklånefonder

Handla dessa ETFer

Dessa börshandlade fonder finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i dessa ETFer. Till IGs ETF Screener. Det går även att handla Invesco Senior Loan ETF (NYSEArca: BKLN) som CFD hos eToro.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version