Nyheter

AuAg Funds VD avslöjar det verkliga raketbränslet för guldpriset

Publicerad

den

AuAg Funds grundare och VD Eric Strand pratar med Thomas Warner från Proactive London om utsikterna för guldpriset, efter en period då dess status som en fristadstillgång har understrukits ordentligt.

Strand antyder att en uppmjukning av den amerikanska dollarn i slutändan kommer att visa sig vara ”raketbränsle” för guldpriset, som har fortsatt att ha svårt att ta sig igenom det sedan länge etablerade taket på $2 000/oz trots geopolitisk turbulens.

Han menar att det amerikanska finansiella systemet snabbt närmar sig punkten att vara så skuldtyngd att verkliga ekonomiska påfrestningar börjar dyka upp, vilket i sin tur tvingar den federala reserven att ”pivotera” och börja sänka räntorna igen.

Detta enligt hans uppfattning skulle visa sig vara ett starkt stöd för guldpriset och för guldproducenter, som med guld på $2 000/oz redan gör mycket sunda marginaler.

Han ger också en översikt över den senaste utvecklingen på själva AuAg Funds och säger att dess tre dagligt handlade UCITS-fonder handlas bra och att AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF ”blir riktigt stor”, överstiger 60 miljoner USD.

Handla ZSG0 ETF

AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF – Acc (ZSG0 ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version