Följ oss

Nyheter

AuAg Fonder lanserar den första ESG-fokuserade guldbrytnings-ETFen

Publicerad

den

Eric Strand, VD för AuAg Fonder och grundare av AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF ansluter sig till Proactive London om lanseringen av den första ESG-fokuserade guldbrytnings-ETFen som lanseras på Londonbörsen för att hjälpa investerare att få tillgång till guldgruvsektorn i en ansvarsfull sätt'

Eric Strand, VD för AuAg Fonder och grundare av AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF ansluter sig till Proactive London om lanseringen av den första ESG-fokuserade guldbrytnings-ETFen som lanseras på Londonbörsen för att hjälpa investerare att få tillgång till guldgruvsektorn i en ansvarsfull sätt’. Denna börshandlade fond finns sedan i torsdags också att handla på tyska Xetra vilket gör det lätt för svenska investerare att handla denna ETF.

Denna ETF spårar ett index som rankar guldgruvor för ESG-egenskaper och exkluderar alla utom de 25 bästa ESG-riskföretagen i branschen. Strand förklarar hur “guld behövs i vår moderna värld, i varje dator, varje mobiltelefon, för rymdfärjor behöver du guld”. Denna ETF-lanserades i samarbete med HANetf.

Handla SZG0 ETF

AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF (London: ESGO) (Frankfurt: ZSG0) är en europeisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *