Följ oss

Nyheter

Attraktiva värderingar i Australien

Publicerad

den

De börshandlade fonder som replikerar utvecklingen av ekonomierna och aktiemarknaderna i utvecklade länder utanför USA har fått stor uppmärksamhet under 2016. De börshandlade fonder som följer den japanska aktiemarknaden har varit i rampljuset på grund av en stigande yen som ses som negativ för kursutvecklingen av de japanska aktierna. Det finns emellertid de som ser attraktiva värderingar i Australien.

De börshandlade fonder som replikerar utvecklingen av ekonomierna och aktiemarknaderna i utvecklade länder utanför USA har fått stor uppmärksamhet under 2016. De börshandlade fonder som följer den japanska aktiemarknaden har varit i rampljuset på grund av en stigande yen som ses som negativ för kursutvecklingen av de japanska aktierna. Det finns emellertid de som ser attraktiva värderingar i Australien.

Europeiska börshandlade fonder har straffats hår av Brexit och av agerandet från den Europeiska centralbanken som inte klarat av att leverera tillräckligt med stimulans för att kunna blidka globala investerare. Under tiden har emellertid iShares MSCI Australia ETF (NYSEArca: EWA) stigit med nästan sex (6) procent.

Ingen valutasäkring

EWA är inte en valutasäkrad ETF, vilket är anledningen till att denna börshandlade fond kan komma att stiga som en direkt följd av Reserve Bank of Australias (RBA) konsekvent expansiva penningpolitik. EWA sänkte nyligen den australienska styrräntan till en rekordlåg nivå vilket gynnar den australiensiska aktiemarknaden.

Australiens jämförelseränta ligger i skrivande stund på 1,75 procent vilket är en rekordlåg nivå för landet, men väl över de flesta andra utvecklade marknader, vilket indikerar att det finns utrymme för ytterligare sänkningar. Adderar vi det faktum att världens tolfte största ekonomi inte har sett en recession på ett kvartssekel finns det ytterligare skäl att se positivt på värderingen av de australiensiska aktierna.

Bankernas popularitet kan dra aktiemarknaden

Enligt en nyligen publicerad analys på Seeking Alpha skall det finnas en betydande uppsida för EWA, författaren anser att det tack vare bankernas popularitet bland placerarna finns en rimlig chans till en värdeutveckling som överstiger tio (10) procentenheter de kommande tolv månaderna.

Tack vare landets jämförelsevis höga räntor har börshandlade fonder som till exempel EWA kunnat dra fördel av en attraktiv direktavkastning. Utdelningar kan hjälpa investerare generera löpande intäkter samtidigt som de får en internationell diversifiering av sina portföljer. Under det senaste året har EWA lämnat en direktavkastning om sex (6) procent, nästan tre gånger som mycket som den jämförbara avkastningen för S & P 500.

Spekulationer om ett slut på åtstramningen

Det finns vissa spekulationer om att RBA närmar sig slutet av sin långa åtstramningscykel. Om så är fallet kan både den australiensiska dollarn och CurrencyShares Australian Dollar Trust (NYSEArca: FXA), en börshandlad fond som replikerar utvecklingen av den australienska dollarn mot den amerikanska dollarn (valutaparet AUDUSD) komma att utvecklas väl. Det kan även innebära en betydande värdeökning för den som investerar i EWA som redan nu har attraktiva värderingar.

Australien ASX 200

S&P/ASX 200 index är ett marknadsviktat index, justerar för floaten som mäter utvecklingen på den australiensiska aktiemarknaden. Indexet beräknas av Standard & Poors. Indexets startdatum är den 31 mars 2000 då den hade värdet 3 133,3.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

XAD2 ETC spårar priset i silver och valutasäkras till euro

Publicerad

den

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) investerar i silver. Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,75 % p.a.. ETC replikerar utvecklingen av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC har tillgångar på 116 miljoner euro under förvaltning. ETC är äldre än 5 år och har sin hemvist i Jersey.

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) investerar i silver.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,75 % p.a. Denna ETC replikerar utvecklingen av det underliggande indexet med en skuldförbindelse med säkerheter som backas upp av fysiska innehav av ädelmetallen. Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC har tillgångar på 116 miljoner euro under förvaltning. ETC är äldre än 5 år och har sin hemvist i Jersey.

Investeringsstrategi

Silverspotpriset är priset på silver i amerikanska dollar. Valutasäkrad till euro (EUR).

Handla XAD2 ETC

Xtrackers Physical Silver EUR Hedged ETC (XAD2 ETC) är en europeisk börshandlad produkt. Denna ETC handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade produkt.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURXAD2
gettexEURXAD2
Borsa ItalianaEURXAD2
Stuttgart Stock ExchangeEURXAD2
London Stock ExchangeEUROXA2
SIX Swiss ExchangeEURXAD2

Fortsätt läsa

Nyheter

IGWD ETF en globalfond som valutasäkras i brittiska pund

Publicerad

den

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) investerar i aktier med fokus på World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,55 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 205 miljoner GBP under förvaltning. IGWD ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IGWD?

  1. Diversifierad exponering mot utvecklade företag
  2. Direktinvesteringar i ett brett spektrum av industriföretag
  3. Internationell marknadsexponering och exponering utanför GBP säkras tillbaka till GBP månadsvis

Investeringsmål

Fonden strävar efter att spåra resultatet för ett index som består av företag som också säkrar varje valutaexponering i indexet tillbaka till GBP på månadsbasis.

Investeringsstrategi

MSCI World (GBP Hedged)-index spårar aktier från 23 utvecklade länder över hela världen. Valutasäkrad till brittiska pund (GBP).

Handla IGWD ETF

iShares MSCI World GBP Hedged UCITS ETF (Acc) (IGWD ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXIGWD
gettexEUR2B73

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
AAPLAPPLE INCInformation Technology4.58US0378331005USD
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology3.73US5949181045USD
AMZNAMAZON COM INCConsumer Discretionary2.01US0231351067USD
GOOGLALPHABET INC CLASS ACommunication1.38US02079K3059USD
GOOGALPHABET INC CLASS CCommunication1.31US02079K1079USD
TSLATESLA INCConsumer Discretionary1.25US88160R1014USD
UNHUNITEDHEALTH GROUP INCHealth Care0.98US91324P1021USD
JNJJOHNSON & JOHNSONHealth Care0.95US4781601046USD
NVDANVIDIA CORPInformation Technology0.82US67066G1040USD
XOMEXXON MOBIL CORPEnergy0.79US30231G1022USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Förvaltare beskriver de senaste trenderna på AI-marknaden

Publicerad

den

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

Anthony Ginsberg från HAN-GINS Cloud Technology ETF ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att diskutera hur molnteknikindustrin har tagit ny fart, till stor del till den artificiella intelligensbranschens blomstring. Han pratar bland annat om de senaste trenderna på AI-marknaden.

HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond med hemvist i Irland. Fonden följer Solactive Cloud Technology Equal Weight Index och strävar efter att ge likaviktad tillgång till företag med betydande exponering mot moln datorteknik. Detta kommer att omfatta företag från tre underteman, infrastructure as a service, platform as a service och software as a service.

Handla 5XYE ETF

HANetf HAN-GINS Cloud Technology Equal Weight UCITS ETF (5XYE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära