Nyheter

Att köpa ETFer online är enkelt

Publicerad

den

Kanske är den största nackdelen med att investera i börshandlade fonder (ETF) att de precis som enskilda aktier, måste köpas via en mäklare, vilket kräver att man betalar ett courtage. Därför förlorar investeraren var som helst från några kronor till ett par hundra kronor varje gång han köper eller säljer. Men han behöver inte göra det. Att köpa ETFer online är enkelt.

Eftersom det nu är möjligt att köpa ETF online kan investerare få alla fördelar med ETF-investeringar medan man betalar en bråkdel av den typiska kommissionen eller i vissa fall inget courtage. Aktiehandelsappar, såväl som robo-rådgivare som Wealthfront och Betterment, tillåter handel med börshandlade fonder utan att ådra sig traditionella mäklareavgifter.

Handla ETFer

Nordnet är en digital bank för sparande och investeringar som finns i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bolaget grundades 1996 som en av Sveriges första internetmäklare och har senare utökat verksamheten till att även omfatta bank- och pensionstjänster. Till Nordnet.

Avanza är en svensk bank, främst verksam inom sparande, placeringar och pension. Avanza grundades 1999 för att erbjuda digital aktiehandel för privatpersoner till konkurrenskraftiga priser. Till Avanza.’

DEGIRO är den första grossistnätmäklaren för privata investerare. En handelsplattform för alla sorters investerare. DEGIRO ger sina kunder möjligheten att investera globalt till oerhört låga priser. Till DEGIRO.

Investeringar involverar risker för förluster.

Handla amerikanska ETFer

IG är ett företag som specialiserar sig på finansiella derivatinstrument, huvudsakligen handel med CFD på aktier, index, råvaror och valutor. IG har även handel med CFD på många amerikanska ETF. Till IGs ETF Screener.

75 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Stock-Trading Apps

Robinhood, Motif och Ally Invest (tidigare TradeKing) är bland de populäraste aktiehandelsapparna.

Motif Explorer, från online-mäklare Motif Investing, lanserades redan 2012. Motifs huvudsakliga krav på berömmelse är det sätt som låter användarna bygga en korg med upp till 30 aktier, liknande en hemlagad ETF, och handla den för en platt provision på $ 9,95 per handel, genomförd på nästa handelsdag eller $ 19,95 per handel för privilegiet att investera i realtid. Men appen gör det också möjligt för investerare att handla faktiska ETFer eller enskilda aktierpå plattformen eller inkludera dem i sina portföljer, till $ 0 per handel (eller $ 4,95 per handel om de investerar i realtid), vilket gör korgalternativet mer kostnadseffektivt.

Robinhood, som lanserades i december 2014, tar inga provisioner på aktier och ETF-affärer. Den enda kostnaden som investeraren betalar är förvaltningsavgiften till ETF-leverantören, som vanligtvis motsvarar en kostnadskvot under 0,5%. I stället för att ladda de flesta användare, tjänar Robinhood pengar på två sätt: Genom att samla intresse från dem som håller marginalkonton och investerar pengarna sina kunders kontanta innehav i räntebärande konton. Företaget har också stöd av riskkapitalister och ängelinvesterare så olika som Google Ventures, Jared Leto och Snoop Dogg.

Ally Invest, som förvärvade TradeKing i 2016, debiterar $ 4,95 per vanlig aktiehandel; alternativ kostar ytterligare $ .65. Det erbjuder 100 provisionsfria ETF.

Robotrådgivare

För investerare fokuserade mer på lång sikt än daglig handel, erbjuder robo-rådgivare en plattform för att bygga en portfölj av ETF utan att betala de höga avgifterna eller provisionerna som debiteras av finansiella rådgivare. Förvaltningsavgifter för Wealthfront och Betterments avgifter som sträcker sig från 0,15% till 0,35%, jämfört med 1 till 1,5% för en genomsnittlig finansiell rådgivare. Båda programmen går till användarna genom processen att ställa in sin portfölj av ETFs, dess konstruktion bygger på en rad frågor som användarna svarar vid registrering avseende deras risk tolerans och investeringspreferenser.

Wealthfront och Betterment erbjuder olika ETFs, från enkla som spårar brett amerikanska aktieindex, såsom S & P 500 till specialiserade instrument, som tillväxtmarknader och fastighetsinvesteringar (REIT). Båda plattformarna möjliggör också enkel upprättande av skatteskyddade pensionskonton, såsom IRA, både traditionella och Roth-sorter.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version