Följ oss

Nyheter

Återhämtning i finanssektorn?

Publicerad

den

Återhämtning i finanssektorn?

Financial Select Sector SPDR (NYSEArca: XLF), den största börshandlade fonden tillägnad finanssektorn, och rivaliserande finansiella ETF-bolag dras med förluster i år. 2019-prestationerna av XLF och rivaliserande finansiella tjänster ETF är utan tvekan besvikelse för investerare som satsar på sektorn skulle rally mot bakgrund av stigande räntor. Federal Reserve har ökat upplåningskostnader fyra gånger under 2018. Många marknadsobservatörer trodde detta skulle lyfta värdet i den räntekänsliga finansiella sektorn. Är det dags för återhämtning i finanssektorn?

Den andra sidan

Andra faktorer kan hämma sektorn. Några marknadsobservatörer varnade för att bankerna kanske kommer att minska på utlåningen, eftersom banker blir mer oroade över den amerikanska ekonomin i slutet av USA. Indikatorer som kreditkortsavgiften har ökat, även om räntan avvägdes under sommaren.

Medan XLF och rivaliserande finansiella tjänster börshandlade fonder tyvärr kämpar, indikerar data att det har funnits en del spekulativa, hausseabaserade köp i XLF-anropsuppsättningar.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.