Följ oss

Nyheter

ARKF Fintech ETF och den digitala yuanen

Publicerad

den

ARKF Fintech ETF och den digitala yuanen

Kina lanserar en digital yuan, vilket gör världens näst största ekonomi till det första stora landet som skapar sin egen digitala valuta, den digitala yuanen. Detta drag kan få konsekvenser för fintech-tillgångar, inklusive ARK Fintech Innovation ETF (NYSEARCA: ARKF).

Den aktivt förvaltade ARKF investerar i värdepapper från företag som ARK tror flyttar finansiella tjänster och ekonomiska transaktioner till teknikinfrastrukturplattformar, vilket i slutändan revolutionerar finansiella tjänster genom att skapa enkelhet och tillgänglighet samtidigt som kostnaderna minskar.

”Kinas version av en digital valuta styrs av dess centralbank, som kommer att ge ut de nya elektroniska pengarna. Det förväntas ge Kinas regering stora nya verktyg för att övervaka både dess ekonomi och dess folk. Enligt design kommer den digitala yuanen att upphäva en av bitcoins stora drag: anonymitet för användaren, rapporterar James Areddy för Wall Street Journal.

Den växande digitala betalningsindustrin

Som en aktivt förvaltad ETF begränsas inte ARKF av ett index eller geografiska parametrar, vilket ger möjligheten att kapitalisera på den digitala yuanen på innehavsnivå.

Den digitala yuanen kan störa den digitala betalningsindustrin (som i sig är en störande industri jämfört med traditionell betalningshantering). Man kan öppna en PBOC digital plånbok med inget annat än ett mobilnummer – du behöver inte ens ett namn. Den kinesiska regeringen planerar till och med att finansiera dessa plånböcker med extremt riktade stimulansbetalningar. Det omedelbara användningsfallet kan vara att ersätta Alipay och WeChat Pay på den inhemska kinesiska marknaden.

Faktum är att flera av ARKFs innehav är kinesiska företag, vilket bekräftar att ETF har en viss hävstång för det digitala yuan-temat.

”I sin nya inkarnation kan yuanen, även känd som renminbi, få dragkraft i marginalerna för det internationella finansiella systemet”, enligt tidningen. ”Det skulle ge alternativ för människor i fattiga länder att överföra pengar internationellt. Även begränsad internationell användning kan mildra biten av amerikanska sanktioner, som i allt högre grad används mot kinesiska företag eller individer.”

Handla ARKF ETF

ARK Fintech Innovation ETF (NYSEARCA: ARKF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ARK Fintech Innovation ETF (NYSEARCA: ARKF).

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.