Följ oss

Nyheter

ARGT ETF för den som tror på Argentinas aktiemarknad

Publicerad

den

Global X MSCI Argentina ETF (CBOE: ARGT ETF) spårar ett smalt index över 25 olika företag med argentinska ekonomiska kopplingar som väljs ut och vägs

Global X MSCI Argentina ETF (CBOE: ARGT ETF) spårar ett smalt index över 25 olika företag med argentinska ekonomiska kopplingar som väljs ut och vägs efter marknadsvärde.

ARGT har en förvaltningskostnad på 0,60 procent, och är en utdelande ETF.

ARGT Factset Analytics Insight

ARGT är den första ETF som ger exponering mot den argentinska aktiemarknaden. Kvalificerade företag är de inom olika sektorer som klassificeras i Argentina i enlighet med MSCI Global Investable Market Index Methodology. Dessutom kan företag som är noterade, har sitt huvudkontor och bedriver större delen av sin verksamhet i Argentina också inkluderas i detta index.

Fonden är en koncentrerad portfölj som riktar sig till minst 25 värdepapper och 20 emittenter vid portföljkonstruktion. Det underliggande indexet använder en avgränsningsmetodik så att ingen enskild beståndsdel har en vikt större än 25% och den sammanlagda vikten av beståndsdelar med över 5% vikt i indexet är begränsad till 50% av portföljen. Indexbalansering sker kvartalsvis. Före den 15 augusti 2014 handlades ARGT som Global X FTSE Argentina 20 ETF och spårades FTSE Argentina 20 index.

Handla ARGT ETF

Global X MSCI Argentina ETF (CBOE: ARGT ETF) är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

Av de aktier som ingår i denna börshandlade fond är det få som är bekanta för svenska investerare. Två undantag finns emellertid, dels e-handelsplattformen Mercado Libre, dels gruvföretaget Yamana Gold.

Vikt (%)KortnamnNamn
19.30GLOBGLOBANT SA
16.75MELIMERCADOLIBRE INC
5.38CENCOSUD CICENCOSUD SA
5.36YRI CNYAMANA GOLD INC
5.22AGROADECOAGRO SA
5.09SSRM CNSSR MINING INC
5.08CCU CICIA CERVECERIAS UNIDAS SA
4.40GGALGRUPO GALICI-ADR
4.01ARCOARCOS DORADOS-A
3.85ANDINAB CIEmbotelladora Andina SA

Innehaven kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.