Nyheter

Är Freedom24 den bästa investeringsplattformen för dig?

Publicerad

den

Vilka är Freedom24 och vad erbjuder de som är annorlunda? Är Freedom24 den bästa investeringsplattformen för dig? Låt oss ta reda på det i denna Freedom24-översikt.

Vilka är Freedom24?

Freedom24 är onlinehandelsnamnet för Freedom Finance Europe Ltd. Dessa är i sin tur EU-dotterbolag till det Nasdaq-noterade Freedom Holding Corp, vars börsvärde är cirka 3,8 miljarder dollar.

Freedom24 * erbjuder både ett investeringskonto och ett sparkonto. En stor USP för investeringsplattformen är att den erbjuder enskilda investerare möjligheten att investera i börsintroduktioner. Vi kommer att diskutera detta mer i detalj när vi går igenom vår Freedom24-recension.

Komma igång

Freedom24 erbjuder tillgång till flera olika börser över hela världen via deras onlinehandelsplattform. Plattformen är tillgänglig på stationär dator eller mobil enhet. Freedom24 har även en mobilapp som är tillgänglig på olika plattformar.

Det finns över en miljon olika handelsinstrument att välja mellan, inklusive aktier, ETF:er, obligationer, optioner och terminer. Dessa täcker en mängd stora börser över Amerika, Europa och Asien.

När du öppnar ettFreedom24* kommer du att kunna komma åt deras demoterminal. Detta gör att du kan få en känsla för plattformen innan du gör dina första affärer.

Freedom24 har för närvarande ett kampanjerbjudande för nya kunder utan handelsavgifter under de första 30 dagarna. (Ts och Cs gäller så se till att kontrollera alla detaljer om erbjudandet.)

Freedom24 erbjuder inte bara ett handelskonto. De erbjuder också ett USD-sparkonto. Räntan på ett Freedom24-sparkonto är 3%.

Freedom24-avgifter

När en kampanj inte är tillgänglig erbjuder Freedom24 tre olika kontonivåer. Vilken kontonivå du väljer beror till stor del på hur ofta du tänker handla. De 3 tillgängliga nivåerna är…

Smart – Perfekt för dig som precis har börjat (ingen månadsavgift)

Fix – Låg månadsavgift konto för mer frekventa handlare

Super – Högre månadsavgift står för de som handlar med stora volymer

De grundläggande detaljerna för avgifterna som tas ut på vart och ett av dessa konton kan ses i bilden nedan.

Det är värt att notera att kortbetalningar har en transaktionsavgift på 2,5 %. Det finns också en liten avgift för att ta emot sms-aviseringar på alla utom superkontot.

Investera i börsintroduktioner

Freedom24 är den enda aktiemäklaren baserad i EU som tillåter enskilda privata investerare att investera i börsintroduktioner*. Dessa har inkluderat Airbnb IPO samt Snowflake och Robinhood. De är dock inte bara en plattform för dem som vill investera i börsintroduktioner. De tillåter också investerare att handla omkring 40 000 olika aktier, 1 200 ETFer och 147 000 olika obligationer i Europa, Asien och USA.

Möjligheten att investera i börsintroduktioner som privatinvesterare är spännande men det kan också vara skrämmande. Det är därför Freedom24 har analytiker som studerar marknaderna för att föreslå bra börsintroduktioner att investera i. När de köpts kan investerare sedan sälja alla börsintroduktionsaktier efter att en 93-dagars låsningsperiod har löpt ut. Även om det inte finns någon garanti för att dra nytta av börsintroduktioner, uppger Freedom Finance att den genomsnittliga pristillväxten för börsnoteringar under denna period är 65 %.

Det lägsta beloppet för att investera i börsintroduktioner är $2000.

Stöd för nya investerare

Freedom24s kundserviceavdelning finns tillgänglig för att svara på alla frågor som nya handlare kan ha. Kundtjänst kan kontaktas via telefon, e-post, livechatt eller meddelandeappar för sociala medier.

Det finns också webbseminarier som hjälper dig att lära dig investeringsreparna. Freedom24 InvestIdeas-bloggen drivs också av prisbelönta värdepappersanalytiker från Freedom Finance. Den här bloggen innehåller investeringsrekommendationer och ekonomiska prognoser.

Är dina pengar säkra?

Om du undrar om dina pengar kommer att vara säkra med Freedom24 är här några punkter att tänka på.

• är helt MiFID ll-kompatibla

• är en direkt medlem av Euroclear Banks antagningskommitté

• ha ett långsiktigt B kreditbetyg tilldelat av Standard & Poor’s

• Kundernas tillgångar skyddas av ICF

Slutsats

Vi hoppas att denna Freedom24-recension har hjälpt dig att avgöra om de är rätt investeringsplattform för dig. Alternativet att investera i börsintroduktioner är en enorm bonus för plattformen men det är tydligt att Freedom24 har mer att erbjuda.

Glöm inte att du under en begränsad tid kan öppna ett kampanjkonto* med Freedom24 så att du kan handla avgiftsfritt i 30 dagar.

*Riskkapital

*Skattebehandlingen är beroende av dina individuella omständigheter + *Med förbehåll för HMRC:s krav

*Tidigare resultat garanterar inte framtida resultat

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version