Nyheter

Är det dags att handla billiga kinesiska aktier nu?

Publicerad

den

KraneShares CSI China Internet ETF (KWEB ETF) har fallit 54 procent sedan toppen i februari 2021. Det gör att många anser att de skall billiga kinesiska aktier nu. Faktum är att i går hade KWEB omsättning på 15 miljarder dollar, ett rekord, inte bara för denna börshandlade fond, men för alla tematiska ETFer.

$ KWEB slutade med $ 1,5 miljarder i volym, enkelt en rekord, löjlig hög volym för en tema-ETF, t.ex. dubbelt vad U.S. Global Jets ETF (JETS), ETFMG Alternative Harvest ETF (MJ) eller First Trust Dow Jones Internet Index Fund (FDN) någonsin har sett

KWEB, som endast spårar utländska börsnoterade kinesiska andelar av internetsektorn, ser inte ut som det vanliga riktmärket för det kinesiska IT-segmentet. För det första utesluter KWEB hårdvaruföretag från sitt urvalsuniversum och innehar främst amerikanska N-aktier som exkluderas av andra index. KWEB har en stor allokering mot mot small caps.

Indexbeståndsdelar rangordnas efter free float marknadsvärde i amerikanska dollar och viktas med 10% takmetod vid varje halvårsbalans. Även om KWEB inte helt fångar Kinas internetekonomi är det ett bra spel på kinesisk Internet-programvara och tjänsteleverantörer. Huruvida KWEB äger billiga kinesiska aktier just nu återstår att se.

Handla KWEB

KraneShares CSI China Internet ETF (KWEB ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i KWEB ETF. Till IGs ETF Screener.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version