Följ oss

Nyheter

Amundi slutför förvärvet av Lyxor

Publicerad

den

Amundi har slutfört förvärvet av Lyxor från Société Générale, vilket skapar den näst största ETF-verksamheten i Europa.

Amundi har slutfört förvärvet av Lyxor från Société Générale, vilket skapar den näst största ETF-verksamheten i Europa.

Förvärvet på 825 miljoner euro, som ursprungligen tillkännagavs i april 2021, kommer att se den kombinerade ETF-verksamheten uppgå till över 170 miljarder euros tillgångar under förvaltning (AUM) över mer än 300 produkter, en andel på 14 procent av den europeiska marknaden.

Amundi sa att de förväntar sig årliga kostnadsbesparingar på 60 miljoner euro och årliga nettointäkter på 30 miljoner euro, vars fulla effekt förväntas under 2024 respektive 2025.

Europas största kapitalförvaltare siktar på en AUM-tillväxt på 50 procent till 2025 från sin bredare passiva plattform som för närvarande har 282 miljarder euro i AUM.

Valerie Baudson, VD för Amundi, kommenterade: ”Lyxor-förvärvet är ytterligare ett viktigt steg i implementeringen av Amundis strategi. Nyckelcheferna för dessa två verksamheter har utsetts.

”Efterfrågan på passiv förvaltning och i synnerhet ETF:er har onekligen ökat under de senaste åren bland alla typer av investerare. Deras inneboende fördelar med kostnadseffektivitet och transparens med stöd av produktinnovation har bidragit till att bekräfta deras värde som effektiva verktyg för både strategisk och taktisk tillgångsallokering.

”Denna tillväxt förstärks också av ytterligare drivkrafter som MIFID II-förordningen om kostnadstransparens, ESG-omvandlingen eller på senare tid den ökade digitaliseringen av distributionskanaler.”

Lyxor grundades 1998 och lanserade sin första ETF i december 2000, Lyxor CAC 40 UCITS ETF (CAC). Företagets ETF-sortiment rymmer nu över €100 miljarder AUM efter att ha blivit den tredje

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.