Nyheter

Amerikanska oljeproducenter emitterar flest skulder och aktier sedan augusti

Publicerad

den

Högre oljepriser och låga räntor har fått börsnoterade oberoende amerikanska oljeproducenter att i mars skaffa mest finansiering via skuld- och aktieemissioner sedan augusti förra året, sade Energy Information Administration (EIA) på fredagen.

EIA använde data från industriunderrättelseleverantören Evaluate Energy och fann att de börsnoterade amerikanska företagen emitterade totalt 4,4 miljarder dollar i skulder och eget kapital förra månaden. Detta belopp var det högsta sedan augusti 2020 och högre än femårsmedianen (2016–2020) på 2,4 miljarder dollar, sa EIA.

Administrationen varnade dock för att resultaten av analysen kanske inte är indikativa för hela den amerikanska oljeindustrin just nu eftersom privata företag inte behöver rapportera sina skuldhöjande åtgärder.

De två huvudorsakerna till den högsta skuld- och aktieemissionen på sju månader är de högre råoljepriserna och de låga räntorna.

”Sedan råoljepriserna började öka har amerikanska råoljeproducenter tagit upp skulder och eget kapital för att refinansiera skulder, återuppta borraktiviteter eller köpa areal”, sa EIA.
Dessutom har låga räntor sänkt kostnaden för skulder och har sannolikt bidragit till den senaste tidens tillväxt i skuld- och aktieemissioner, noterades. Fed har hållit federal funds-räntan, som påverkar räntorna över hela marknaden, på ett mål på 0,00 procent till 0,25 procent sedan mars 2020.

Dessa historiskt låga räntor ger ytterligare incitament till amerikanska skifferborrare att ta upp nya skulder och att refinansiera befintliga skulder. För närvarande är det lika billigt för den amerikanska energisektorn att ta upp nya skulder som det var för sju år sedan, när oljan var 100 dollar per fat, enligt Bloomberg Intelligence.

Många kanske inte kan motstå sirenen med historiskt låga räntor”, skrev Bloomberg Intelligence-analytiker Spencer Cutter i en rapport förra månaden.

Låga företagsobligationsräntor har också bidragit till lägre räntor på nya obligationer och minskat kostnaden för att emittera skulder, noterade EIA.

”Även om det främst är ett resultat av högre råoljepriser, stödjer hög kapitaltillgång för amerikanska producenter också EIA:s prognos för USA:s råoljeproduktion att öka från 10,7 miljoner b/d första kvartalet 2021 till 12,2 miljoner b/d till fjärde kvartalet 2022 ”, sade EIA i sin kortsiktiga energiprognose för april (STEO).

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version