Följ oss

Nyheter

American Silver Eagles

Publicerad

den

agret snabbt, blockerades av senator James McClure (R-ID), vars distrikt omfattade ett stort antal silvergruvor. Istället föddes tanken på American Silver Eagles.

På 1970-talet hade det silver som hade lagrats i United States’ Defense National Stockpile i flera år ackumulerats så att det översteg de förväntade behoven. Nixonadministrationen föreslog att man skulle sälja några av dessa innehav, men silvergruvorna motsatte sig detta eftersom försäljningen av så pass mycket silver skulle sänka spotpriserna. Senare föreslog Reagan-administrationen att United States’ Defense National Stockpile skulle sälja 75 procent av lagret, men den åtgärden, som skulle ha tömt lagret snabbt, blockerades av senator James McClure (R-ID), vars distrikt omfattade ett stort antal silvergruvor. Istället föddes tanken på American Silver Eagles.

Istället föreslog McClure att silver från lagret endast kunde säljas om silvergruvorna fick ett sätt att sälja överskott av silver till den amerikanska regeringen. Således spelade silverbrytningsindustrin återigen en nyckelroll i utformningen av amerikanska silvermynt, precis som det gjorde under 1800-talet. Idén om ett amerikanskt investeringsmynt i silver föddes. American Silver Eagle-programmet godkändes sedan genom en ändring av lagstiftningen från 1985 som skapade Statue of Liberty minnesmyntprogram.

Den amerikanska silverörnen

American Silver Eagle, som först utkom 1986 i både bullion- och Proof-versioner, är inte bara USA: s mynts mest framgångsrika icke-cirkulerande myntprogram någonsin utan det är också ett av världens mest populära silvermynt med nästan 600 miljoner mynt. År 2002, när silver från lagret hade tömts, ändrades lagen för att fortsätta att utfärda amerikanska Silver Eagles med silver som köpts från amerikanska silvergruvor till marknadspriser.

Idag är Silver Eagle kärnan i de moderna amerikanska mynt- och silvermarknadsmarknaderna och är det silvermyntet som har den högsta efterfrågan och premierna och den största likviditeten på grund av dessa faktorer. Det är också det mest samlade silvermyntet i landet.

Silver Eagle mynt

Silverörnar utfärdas i sex versioner, Mint State, Proof, Burnished, Reverse Proof, Enhanced Uncirculated och Enhanced Reverse Proof

BullionVault

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.