Nyheter

AMC tar över ETF eftersom kapitalvikten växte med fyra procent per timme

Publicerad

den

Aktierna i biografkedjan AMC utgjorde i veckan ungefär 32 procent av SoFi 50 ETF (SFYF) på 19 miljoner dollar – en ökning från 14 procent i början av onsdagen den 3 juni 2021. Den vilda ökningen i AMC Entertainment Holdings Inc. tog över en föga känd börshandlad fond.

Aktierna i filmkedjekedjan utgjorde i onsdags ungefär 32 procent av SoFi 50 ETF (SFYF) på 19 miljoner dollar – en ökning från 14 procent i början av handelsdagen onsdag, enligt uppgifter sammanställda av Bloomberg. Det är en ökning med ungefär 4 procentenheter per timme. AMCs marknadsvärde har ökat till 31 miljarder dollar från cirka 13 miljarder dollar på fredag, med aktien som ökade mer än 140 procent denna vecka.

Äger också GameStop

Fondens toppinnehav inkluderar också GameStop Corp. – en annan Reddit-favorit som har ökat i år och har gått över 40 procent för SFYF. Det kan jämföras med en uppgång på 12 procent för S&P 500 under tiden. Elproducent Tesla Inc. är också en av denna fonds största positioner.

En annan börshandlad fond som för närvarande blir piskad av meme-stock-fenomenet är 2,1 miljarder dollar Invesco Dynamic Leisure and Entertainment ETF (PEJ), där AMC:s vikt efter den kraftiga uppgången ligger på 21 procent. Vi skrev tidigare hur denna börshandlade fond såg sina tillgångar öka med 3000 procent.

IShares Russell 2000 ETF (IWM) på 69 miljarder dollar har också biografföretaget bland sina tio största innehav. AMC och GameStop har hjälpt till att driva rallyt i small caps i år, med referensmätaren som noterar ett åttonde på varandra följande månadsuppgångar – den längsta uppgången sedan 1995.

Handla SFYF

SoFi 50 ETF (SFYF) är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Handla PEJ

Invesco Dynamic Leisure and Entertainment (NYSEArca: PEJ) är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Handla IWM ETF

IShares Russell 2000 ETF (IWM) är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. Det går emellertid att handla denna börshandlade fond hos IG som erbjuder handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version