Nyheter

5G ökar efterfrågan på digitala infrastrukturtjänster

Publicerad

den

5G är inställt på att öka efterfrågan på digital infrastrukturutgifter vilket kommer att gynna de företag som arbetar inom detta segment. Den nyligen lanserade ETF-fonden Digital Infrastructure and Connectivity ETF (DIGI ETF) fångar upp företag som är mest positionerade av den explosiva tillväxten av den digitala infrastrukturens goda krets av expanderande användare, data, applikationer och bandbredd som driver exponentiell nätverkstillväxt och utveckling av ny teknik.

I denna nya moderna värld har vi sett global digital infrastruktur utplacera ny teknik för att öka nätverkshastigheter och kapacitet som konsumenter idag driver digitalanvändning. Fler människor idag har mobila enheter som genererar mer data och nätoperatörer och bredbandsleverantörer behöver öka kvaliteten på sitt nätverk.

Kraven på snabbare anslutningshastigheter ger sin hand åt 5G-teknik. När nätverken byggs ut kommer det i sin tur att öka efterfrågan på dem i en god cirkel där ökningen av 5G genererar en stegvis efterfrågan och därmed en ökning av utgifterna för digital infrastruktur.

Digital Infrastructure and Connectivity UCITS ETF följer ett index bestående av 80+ börsnoterade globala aktier som stöder följande sex nyckelfunktioner: datacenter; datanätverk; digital anslutning; digital överföring; digital bearbetning; och digitala lösningar och IP. Företag i indexet inkluderar InterDigital (IDCC), Fastly (FSLY), Skyworks (SWKS) och Equinix (EQIX).

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version